Tort cu visine, jeleu si crema de iaurt

Ingrediente

pentru primul blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina

pentru al doilea blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina

pentru crema:
300 ml frisca lichida
200 ml iaurt cu fructe (visine)

pentru jeleu: 1 plic jeleu de visine

pentru insiropat: 100 ml zeama de compot de visine

pentru umplut: 500 g visine fara samburi (proaspete, congelate sau din compot

nuca de cocos pentru ornat (optional)

Blaturile se fac exact la fel ca si la pandispan. Singura diferenta este ca nu adaugam si ulei. Metoda este insa aceeasi.

Crema este foarte rapida si usor de preparat. Se mixeaza frisca lichida pana obtinem o compozitie densa, apoi, se adauga treptat, iaurtul de fructe si se mixeaza in continuare. Veti obtine o crema delicioasa. Daca  smantana pentru frisca nu este indulcita, va trebui sa adaugati si zahar, dupa gust.

Jeleul l-am cumparat sub forma de praf. Se prepara ca si o budinca banala, la plic, dar in loc de lapte se pune apa. Daca nu gasiti jeleu, puteti sa il inlocuiti cu gelatina.

Am insiropat primul blat cu zeama dintr-un compot de visine. Am asezat desupra un strat de visine. Apoi am turnat 3/4 din crema. Am asezat deasupra al doilea blat. L-am insiropat si pe el. Am mai pus un strat de visine, peste care am turnat jeleul cald.  La faza asta, va trebui sa aveti un inel de patiserie,  in interiorul caruia sa montati tortul, pentru ca jeleul sa nu curga. Daca nu aveti, puteti folosi un inel de la o tava cu pereti detasabili. Am dat totul, la frigider pentru vreo 3 ore. sa se intareasca bine jeleul. Am pus in frigider si crema ramasa.

In final, am scos inelul din jurul tortului. L-am uns  de jur imprejur cu putina crema. Am lipit de el, niste cocos… si l-am ornat cu crema ramasa.
Pofta buna!

12 Comments

  1. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei

    Liebe Bucatar Maniac,
    Tortul arata foarte "apetisant=lecker" si mai ales cu dedicatie…gasesc foarte dragut!
    Felicitari pentru reusita si "FLOAREI`" careia i-a fost dedicat un "La multi,multi ani"!!!

    Cu prietenie si respect,
    Laura S.

  2. Superb tort si superbe poze !!!
    Felicitari !!!
    Ii invidiez pe cei ce au avut sansa sa-l deguste !!!
    Felicia

  3. da e o reteta de facut,arata super si dupa ingrediente foarte gustos,multumesc pentru postare

  4. Fabulous!!! Your cake looks beautiful AND delicious!

  5. Arata divin, BM!!!! Imi place enorm cum l-ai decorat si pentru ca si eu sunt o floare, am sa ma servesc, daca-mi permiti, cu o feliuta ceva mai mare.:))

  6. Minunat ! Usor de facut si foarte aspectuos !
    Felicitari draga bucatarule….

  7. This cake looks absolutely beautiful! The recipient of it should be so very lucky! =)

  8. Citesc postarea asta a ta cu intarziere, asa ca o sa-ti multumesc cu intarziere pentru dedicatie. O imbratisare de la o floare 🙂

  9. bucatarmaniac

    Madax, de la carrefour, l-am luat. Il gasesti pe raftul cu budinci. Plic ca de budinca. Poti a il inlociuesti cu gelatina. Spor la prajiturit si sarbatori fericite!

  10. Buna,
    reau sa fac acest tort pentru Paste, dar din pacate nu am gasit jeleu de visine.Poti sa imi spui de unde ai cuparat sau dc pot sa il inlocuiesc cu ceva?
    Tortul arata delicios, abia astept sa il fac!

  11. B. Iulica

    Buna dimineata, am incercat reteta, a iesit super gustos cu toate ca blatul a fost jalnic, adica a dat inapoi. Nu imi ies blaturile de tort, dar gustul conteaza

  12. ar fi fost perfect sa vedem si sectiunea. o feliuta de tort acolo…
    arata super pofticios.
    claudia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*