Mujdei de usturoi cu iaurt

Mujdeiul de usuroi, il prepar in muuuuulte feluri. Simplu, doar cu ulei si apa, cu smantana, cu bulion, cu boia, cu lamaie, cu ierburi, cu unt,  in mojar, in presa de zdrobit usturoiul, tocat cu cutitul s.a.m.d.
Dar cel mai simplu si mai simplu fel, si pe care-l fac cel mai des, care mi se pare cel mai usor, este mujdeiul cu iaurt. Fooarte usor de facut si foarte rapid. In plus, pot manca si cei carora nu le place iute…cum ar fi fetele mele. Mayei ii place foarte mult, mai ales ca pentru ea, il potrivesc de iuteala cu mai mult iaurt.

Reteta mujdei de usturoi cu iaurt

Ingrediente:
50 ml iaurt gras (sau de care vreti)
2 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
1 lingurita de ulei de masline

Am dat usturoiul pe razatoarea mica. L-am amestecat bine cu iaurtul. Am adaugat sare dupa gust, apoi am stropit cu ulei de masline. Si gata!
De data asta, n-am pus piper pentru ca nu-i place Mayei. L-am facut pentru niste cartofi copti cu unt. Dar puteti sa il faceti pentru orice fel de carnuri.

Pofta buna!

 

 

 

14 Comments

  1. Boabe de Cafea

    Tare bine arata fotografiile tale!
    Sotul meu spune ca aparatul meu foto are o problema de utilizator :)) Inca am multe de invatat.
    Mujdeiul cu iaurt e preferatul meu; nu pot sa mananc din cel cu smantana pt ca mi se pare ca e foarte greu.

  2. Acesta este sosul pe care eu il folosesc tot timpul la fripturi, cartofi de toate felurile, chiftelute de porumb etc. In plus, adaug marar proaspat, daca am sau oregano (uscat, ca inca nu am planta). Invitatii mei il mananca pe paine, e deosebit, mai ales daca folosesc un iaurt mai gras sau cremos.
    Claudia

  3. bun,stiu ca-i bun

  4. Bun! O curiozitate..pe cel cu lamaie cum il pregatesti?

  5. si la noi in familie tot mujdeiul cu iaurt e la putere!
    doar cat e perioada asta de post nu pun iaurt, il inlocuiesc cu muuuulta lamaie.
    foarte bun!
    pozele tale sunt deosebit de frumoase!

  6. Minunat! Eu iubesc usturoiul, dar sufar cand e vorba de mujdei… Singura reteta de mujdei care nu-mi face rau este aceasta cu iaurt. Perfecta!

  7. eu am diverisficat putin in ultima vreme: am combinat cu iaurtul si o rosie data pe razatoare si am adaugat si putin busuioc. Oricum usturoiul este excelent indiferent de combinatie 🙂

  8. Il folosesc de vreo zece ani 😉 L-am folosit prima oara intr-o reteta de slata greceasca. Insa eu pun si un galbenus de ou. Dupa ce frec usturoiul pisat cu sare pana devine crema pun galbenusul si o lingura de ulei si il mestec pana se leaga ca maioneza. Abia dupa pun iaurtul si un praf de piper la sfarsit. E punctul forte la gratare si cum a zis cineva mai sus il mananca pe paine 🙂

  9. Oau, mujdei…..super!

  10. maria elena

    Cristi, fac mereu la peste prajit, dar toc cateva fire de patrunjel verde. Mmmmmmmm, o nebunie!!!!!!!!

  11. foarte bun

  12. si eu I'll fac.dar fara ulei.voi incerca cu

Spune-ne parerea ta