Ficat de curcan cu mango

ficat,mango
Combinatia dintre ficatul de curcan cu mango a fost neasteptat de gustoasa. Asta desigur, daca va plac combinatiile intre sarat si dulce-acrisor. Noua ne plac, asa ca le preparam destul de des. De data asta s-a intmplat sa am un mango la indemana. Se pot folosi si ate fructe. De exemplu, mere sau pere si de ce nu, si orice alte fructe credeti voi ca ar merge.

Reteta ficat de curcan cu mango

Ingrediente

500 g ficat de curcan (sau pui)
un mango mare (sau 2)
1 ceapa mica
50 ml ulei de masline
1 lingurita de zahar
20 g unt
sare, piper dupa gust

Ficatul se spala foarte bine, de mai multe ori in apa rece. Se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic. Daca uleiul este incins in momentul in care puneti ficatul, riscati sa va stropeasca, asa ca este mai bine sa il puneti in tigaie cata vreme uleiul nu este inca foarte fierbinte.

Ceapa se taie julien si se adauga in tigaie. Se lasa totul la prajit pentru aproximativ 15 minute, timp in care am intors de cateva ori ficatul de pe o parte pe alta.

Intre timp, am curatat mango-ul. L-am taiat felii subtiri, asa cam ca si pentru cartofi prajiti. L-am sotat putin in unt, intr-o alta tigaie. Vreo 5 minute. Am adaugat spre final si o lingurita de zahar, sa se caramelizeze frumos.  La final (nu inainte pentru ca se intareste), ficatul se asezoneaza cu sare si piper. Le-am servit impreuna.

Pofta buna!

ficat,mango

2 Comments

  1. …arata delicios si imi place combinatia asta…eu fac pui cu gutui la tigaie

  2. Scuza-mi impertinenta, dar restul ingredientelor care se vad in poza ce sunt?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*