Iahnie de fasole

Ce ziceti voi de o iahnie de fasole, asa mai de post… nu aca ar fi post, dar merge cateodata (rar, e-adevarat) sa mai mancam si fara carne. Asta nu trebuie sa va opreasca pe voi sa puneti langa ea si niste ciolan sau carnati. Si niste ceapa rosie…mmmmmm. Sau muraturi!!!

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata

1 ceapa mare

2 morcovi mari

1 leagatura marar

2 frunze de dafin

o crenguta mica de cimbru

o lingurita de boia dulce

200 ml bulion de rosii

sare, piper dupa gust

2 linguri de ulei

 

Fasolea uscata se spala si se lasa cu o zi inainte in apa rece. Ceapa, si morcovul se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei, pana se inmoaie. Se adauga 2 litri de apa, fasolea , foile de dafin, cimbrul si boiaua. Se pune la fiert, la foc mic, sub capac, pentru aproximativ 2 ore (in functie de cat de repede se fierbe fasolea). Se gusta, iar daca bobul de fasole este moale, se poate adauga bulionul, mararul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Despre cum si cat se fierbe fasolea uscata, am mai scris aici. Pofta buna!    iahnie de fasole

10 Comments

  1. www.bucataria-sylviei.ro

    Excelent arata !!!!!Superba prezentarea ca intotdeauna.

  2. ha! iar mi se face pofta de fasole :D!

  3. Numai buna reteta pentru o zi de vineri… Multumesc!

  4. as dori si eu o retea pentru cicolata de casa…multumesc mult.

  5. Tocmai am facut acum doua zile, cu carnati, dupa retata ta. A iesit foarte buna!

  6. bucatarmaniac

    Zazuza :))))

  7. bucatarmaniac

    Laura, si eu multumesc! 🙂

  8. bucatarmaniac

    Anonim, urmeaza sa fac si ciocolata de casa. Va fi in curand pe blog.

  9. bucatarmaniac

    Alexandra, ma bucur ca ti-a placut!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*