Gulyas de vita

gulas,gulyas de vita
In amintirea  aventurii de aici, am facut un gulyas de vita….Mmmmmm!!!

Dupa cum vedeti ma straduiesc sa fac si fotografii in casa, la lumina artificiala (fara reflectoare sau blitz)… nu prea-mi iese da` ma straduiesc! Pentru ca multe din mancaruri le fac dupa-amaiaza sau seara! Si atunci ele nu ajung niciodata pe blog, pentru ca nu mai apuca sa fie fotografiate la lumina naturala.

Ingrediente:

600 g carne de vita
trei cepe mari
un ardei
un morcov mare
4 linguri de ulei
2 lingurite boia dulce
un varf de lingurita de chimen macinat (sau nu)
4 cartofi mari
2 rosii sau 100 ml bulion
sare si piper dupa gust

Ceapa, ardeiul si morcovul se taie (julien, rondele, mai mici mai mari…cum vreti voi, nu prea conteaza pentru ca oricum vor fierbe muuuult). Se pun intr-o oala (cu fund dublu de preferat) punem uleiul si le lasam sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Taiem carnea de vita cubulete si o adaugam in oala. O mai lasam si pe ea vreo 5 minute , pana isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand.

Adaugam boiaua si restul condimentelor si 500 ml de apa. Lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, 1 ora si 45 de minute fix (:P). In tot acest timp mai amestecam din cand in cand si verificam daca nu scade prea tare (caz in care mai putem adauga apa). Dupa ce carnea este moale, putem adauga bulionul si cartofii taiati mai mici sau mai mari, dupa cum va plac.  Cand cartofii sunt fierti, gata!

Daca va place, puteti adauga si/sau galuste de faina.

Pofta buna!

gulas,gulyas de vita

gulas,gulyas de vita

gulas,gulyas de vita

9 Comments

  1. Pai unde e piperul ???
    Asta e mancare ungureasca, si trebe' sa-ti ia foc gura …

  2. Faci tu cum faci si pozele tot faine iti ies;)!
    Gulasul arata tare bine! Eu n-am mai mancat de ceva timp…

  3. ioi:) ieri am mâncat supă gulyas:D parcă acum aş mânca şi o tocăniţă:D arată demenţial apropo

  4. bucatarmaniac

    Chartreux, piperu-i pe masa si-l poate pune cine vrea. Eu am un copil de 7 ani, care mananca si el din mancarea asta. :)) pe urma, gustul iute al gulyas-ului ste dat in special de boiaua iute, mai mult decat de piper. :)) dar din motivul enuntat mai sus, nu folosesc boia iute. Sigur, cine doreste este liber sa condimenteze cum vrea :)))

  5. bucatarmaniac

    Iulia, multumesc 🙂

  6. bucatarmaniac

    Injiner` sa-i fie de bine! :))) Multumesc mult! :))

  7. Aceasta reteta este ok si daca o fac cu carnita de porc?

  8. Aceasta reteta este ok si daca folosesc carne de porc in loc de vita?

  9. La rteta asta mai trebuia o unguroiaca frumoasa care sa te ajute sa o prepari 😀

Spune-ne parerea ta