Intr-o seara ni s-a pus pata pe vestitele „chocolate chip cookies“ americane, asa pe la ora 20. Cum a doua zi era zi de scoala si de mers la servici, n-am avut timp sa caut o reteta perfecta. N-aveam nici toate ingredientele necesare, asa ca am improvizat una cu ce-am gasit prin casa. Si pe langa asta, stiti ca mie imi plac retetele de prajituri la care nu-i mult de lucru! Ei bine, n-a fost mult de lucru la pregatirea aluatului da` de copt, am copt pe ele , vre-o ora! Nu de alta dar au iesit destul de multe si tava mea pentru asa ceva este destul de mica. In schimb, ce buuuune au fost!
Ingrediente:
300 g faina
2 oua
2oo g unt la temperatura camerei
220 g zahar (ideal jumatate din cantitate sa fie zahar brun)
25 g cacao jumatate de lingurita praf de copt
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
putina zeama de lamaie
50 g de ciocolata amaruie taiata bucatele
o mana de nuci
Praful de copt si bicarbonatul, le-am stins cu putina zeama de lamaie. Am amestecat ingredientele de mai sus pana am obtinut o compozitie vascoasa si lipicioasa. Am pus hartie de copt intr-o tava. Intre timp am preincalzit cuptorul.
Cu o lingurita, am pus pe tava bucati din aluat si le-am apasat putin sa capete forma cat de cat rotunda. atentie, lasati distanta intre prajituri, pentru ca vor creste si se vor extinde. Le-am dat la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 5 minute.
Fursecurile nu trebuie coapte pana se intaresc. Ele trebuie sa fie inca moi cand le scoateti din cuptor. Dupa ce se racesc vor deveni crocante si se vor topi in gura ca niste biscuiti. Noi le-am mancat impreuna cu cate un pahar cu lapte si au mai ramas si pentru pachetelul de la scoala. Pofta buna!
P.S. Pentru ca stiu ca unii dintre voi sunt curiosi, va ofer si o fotografie din „bucataria“ bucatarului maniac. 😛
Fursecurile arata invitant.
Te invidiez pentru "atelierul foto " 🙂 .
Looks delicious! Nice photo!
Imi sata in gat "vre-o"…
Ce-i drept nu ma obliga nimeni sa-l consum…dar cum deschid site-ul asta iar ma ataca…
alaturi de o cafea ,aceste fursecuri sant super…
Lia, multumesc mult!
Anonim, ti-am zis eu ca am sa mai gresesc si alta data! ce sa fac, nu-s perfect ca si tine. Poate te si semnezi data viitoare! p.s. daca nu ai inteles ironia, reciteste-ti comentariul.
Letizia, thank you!
Llli, multumesc!
vad ca si fotografiatul e la fel de laborios ca si gatitul! am facut si eu nsite prajiturele cu migdale si dovleac, le postez in curand!
:))) Immm buna idee cu dovleac. Mi-ar placea o reteta, pentru ca am niste dovleac in asteptare.
O idee tare buna si practica. Mersi, o vom incerca.
Vreau sa fac si eu dar cum sunt fitoasa si nu vreau sa ma ingras ( 200 gr de unt e mult pt mn) voiam sa te intreb din jumatate de cantitate cam cate chocolate chips ies? Foarte frumos iti ies toate bunatatile pe care le faci. Andrada
Andrada, nu mai stiu ca le-am facut demult. Nu foarte multe pentru ca este un aluat gras. Dar nu trebuie sa le mananci pe toate odata si stau bine cateva saptamani.
Tocmai le-am scos de la cuptor. Le-am facut cu Lurpack in loc de unt, am pus mai multa ciocolata, nuci si cranberrries. Deja am mancat jumatate … Sunt perfecte! 🙂 multumesc de reteta
am facut si eu aceste fursecuri! … "bucatica de curcubeu"…vorba fiului meu! :)… multumesc pt reteta!
vorba fiului meu: "bucatica de curcubeu" … multumesc pentru reteta!
Pot folosi untura in loc de unt?
Buna. Vroiam sa intreb. Ciocolata se topeste sau ramane bucatele in biscuiti? Mersi de reteta, apropo.