Dovleac la gratar cu sunca

dovleac la gratar,toamna,sunca,cascaval Asta ar fi o idee pentru un mic dejun frumos colorat cu parfum de toamna. Am facut experimentul asta, in week-end, si ne-au placut tare mult rezultatele. Vremea frumoasa si culorile minunate de afara, au fost o sursa de inspiratie mai mult decat suficienta. In plus, am primit un dovleac gigantic din care inca nu stiu ce am sa fac, iar asta micu se cerea mancat.

Ingrediente

  • dovleac
  • sare,
  • piper dupa gust
  • sunca afumata adevarata
  • putin cas din lapte de  vaca

Am folosit dovleac din acelasi soi ca si la supa crema de dovleac. L-am curata de coaja (cam jumatate de cm grosime ca sa nu ramana partea tare) si l-am taiat rondele, groase de vre-o juma` de centimetru. Le-am pus pe gratarul (grill pan) incins 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp am taiat niste felii de „soanca“ cu tot cu „clisa“. Am pus feliile dovleac pe farfurie si le-am condimentat cu sare si pieper.

Am ras peste ele, niste cas si le-am blagoslovit cu cate-o sfanta felie de sunca afumata.

Pofta buna!
dovleac la gratar,toamna,sunca,cascaval dovleac la gratar,toamna,sunca,cascaval

9 Comments

  1. foarte interesanta combinatia…..bravo!

  2. Foarte reusita poza.
    Pare delicios, mai ales ca e cu sunca 🙂

  3. Ce idee buna.. sa combini dulceata dovleacului cu sunca afumata… I really like it!

  4. That looks lovely! I want one! 🙂

    ~cheers
    K

  5. bucatarmaniac

    Kata, multumesc!

  6. bucatarmaniac

    Afumaturi, multumesc! 🙂

  7. bucatarmaniac

    Le Blog Piquant, multumesc!

  8. bucatarmaniac

    ksuicide, thank you!

  9. oh, ce bine arata! musai trebuie testata! 🙂
    weekend placut!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*