Fennel inabusit in unt

fennel,fennicul sote,sotat,unt,tigaie,ulei,sare piper,aperitiv,simplu,usor,garnitura Folosesc de obicei, fennelul pentru a aromatiza tot felul de fripturi. De aceasta data, mi-au ramas cateva bucati uitate in frigider si m-am gandit ca ar fi tocmai bune pentru o garnitura. Am vrut sa il prepar cat mai simplu, pentru a le pastra gustul si aroma. Se poate folosi cu succes ca si garnitura la orice fel de carne, desi este extraordinar de bun, si simplu, pe niste paine prajita.

Ingrediente: 2-3 bulbi de fennel

2-3 linguri ulei de masline

50 de g de unt

sare, piper dupa gust.

Am curata fennelul de frunze si de partile prea uscate si oxidate (asta pentru ca l-am cam uitat in frigider), l-am spalat si l-am taiat in bucati mari. Intr-o tigaie am pus uleiul de masline si untul (puteti folosi numai unt sau numai ulei) pe foc, apoi am adaugat fennelul. Am asezonat cu sare si piper si l-am lasat la foc mic, sub capac, vre-o 10 minute. ln faza asta va puteti juca cu temperatura si durata de coacere. Cu cat il veti lasa mai mult, cu atat fenelul v-a deveni mai moale. Daca il doriti mai crocant, nu-l lasati pe foc mai mult de 6-7 minute. Avantajul de a pregati o garnitura dinn fenel, separat de carne, este aceea ca isi pastreaza intact gustul si aroma.

Pofta buna!

fennel,fennicul sote,sotat,unt,tigaie,ulei,sare piper,aperitiv,simplu,usor,garnitura

fennel,fennicul sote,sotat,unt,tigaie,ulei,sare piper,aperitiv,simplu,usor,garnitura

fennel,fennicul sote,sotat,unt,tigaie,ulei,sare piper,aperitiv,simplu,usor,garnitura

6 Comments

  1. Pacheco Patty

    Wow, I love fennel and this looks delicious, thanks for sharing;-)

  2. bucatarmaniac

    Pacheco Patty, thank you!:))

  3. bucatarmaniac

    Pansy, asa mi-a placut si mie cel mai mult. Combinat cu alte condimente, legume si carne, primeste gust de la ele si e cu totul altceva.

  4. mi-a povestit o prietena australianca despre fenel,am cumparat o data si l-am folosit la o reteta gasita pe internet si a fost un fiasco.cred ca reteta asta simpla e ceea ce trebuie,ca sa te obisnuiesti cu gutul si apoi sa-l folosesti in consecinta.

  5. in romana ii spune fenicul, am gasit in ungaria seminte si am plantat in gradina, s-a facut mare, frumos si bun 🙂 delicioasa reteta 😛 multumesc!

  6. Cristina Iuliana Pana

    De probat! 😉 Bună idee!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*