Spuma de capsuni

reteta spuma de capsuni,spuma de albus de ou,reteta capsuni
Era sa uit cu totul de spuma de capsuni, si nu stiu cum, ieri cand mi-au cazut ochii pe niste capsuni in frigider mi-am adus aminte. N-am mai facut de foarte mult timp, si cand ma gandesc ca in copilarie mancam in fiecare vara… Bine, pe atunci era o delicatesa. 🙂 De spuma de zmeura nici nu mai pomenesc, dar ii vine si ei randul!

Ingrediente:
albusuri de ou
un varf de cutit (mic) de sare
capsuni
zahar

Din nou, cantitatile le las la aprecierea voastra, pentru ca nu sunt esentiale in reusita acestui desert. Eu am folosit albusul de la doua oua, vre-o trei linguri de zahar si aproximativ 200 de g de capsuni. Dar totul este relativ si se poate ace cel mai bine dupa gust.

In primul rand albusurile de ou trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in ele foarte putina sare (asa am invatat eu de la bunica ca se bate spuma mai bine). Mixam la viteza maxima, pana obtinem o spuma densa. Adaugam zaharul, pe rand, cate o lingura si mixam in continuare pana se dizolva. este mai bine sa gustati dupa fiecare lingura si s-o faceti cat doriti de dulce. In final adaugam capsunile (spalate bine si taiate in cateva bucati). Adaugati si capsunile treptat, pana obtineti gustul dorit. Mixam pana se incorporeaza bine si capsunile. se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora sau se serveste imediat 😛 daca nu puteti rezista.

Pofta buna!
reteta spuma de capsuni,spuma de albus de ou,reteta capsuni

20 Comments

  1. this is just great – pure summer bliss

  2. Brindusa

    Si eu am cam uitat de reteta asta. De fapt in ultima vreme nu stiu de ce nu-mi mai vine sa gatesc cu albusuri crude :D.

  3. n-am facut ,inca, nici eu anul asta. arata delocios!

  4. bucatarmaniac

    Drick, thank you!

  5. bucatarmaniac

    Brandusa, cred ca din acelasi motiv n-am mai facut nici eu, mai ales cu oua de la supermarket. Dar ,mai nou cumpar oua de casa de la cineva si sunt excelente.

  6. bucatarmaniac

    Gaby_d, multumesc!

  7. Andreea T

    Superbe pozele!!!
    Noi aveam varianta cu fragute culese de noi, din poiana 🙂 sau cu zmeura, dar tot asa, n-am mai mancat de foarte multi ani.

  8. Ce mult conteaza o buna profesionista! Parca te hipnotizeaza, si ordona sa treci in bucatarie sa incerci reteta. Multumim, si felicitari pentru un site superb si plin de viata!

  9. bucatarmaniac

    Andreea T, multumesc mult. N-am apucat anul asta sa mergem inca dupa fragute. Sper sa imi fac timp ca au inceput sa se coaca.

  10. bucatarmaniac

    Ligia, multumesc mult!

  11. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc mult! Ma bucur ca iti lace si iti sunt de ajutor! 🙂

  12. salut bucatar maniac. am vrut sa-ti multumesc pentru acest sait minunat. e singurul sait de retete in care am incredere desi sotul meu e pe primul loc in bucatarie, fara suparare. de cate ori mi-am dorit sa pregatesc ceva bun singura ,mi-ai fost de ajutor. multumesc! oricand ai retete noi …

  13. Alexandra

    Bucatare, tocmai am terminat de degustat o portie (sau doua) de spuma facuta dupa reteta ta… si vai ce buna a fost! Nu am mai mancat spuma de-asta de ani de zile, decand imi facea mama in Romania.

  14. Rocsy Ciobanu

    As manca si o capsunica simpla!!!apetisanta tare spuma!!

  15. antodeauna mia placut spuma de capsuni desi nu am mai facut de vro cativa ani.promit k am sa ancerc sa fac iarasi ,pt. k ie ffffffffffffff gustoasa si apetisanta.multumesc

  16. Arata bine! am vrut sa intreb, putem folosi si capsuni congelate?

  17. Putem folosi si capsuni congelate?

  18. Carmen Vasinca

    Buuun

  19. Carmen Vasinca

    Buuun

  20. eu cand am preparat crema de gutui cu albus crud, mi-au sarit in cap cativa bucatarasi ca ei nu pot sa manance crud. am preparat si in varianta bezea elvetiana si i-am impacat. a iesit la fel de buna. eu n-am probleme sa le mananc crude in preparate dar unii au o idiosincrazie legat de asta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*