
Din ciclul „mancaruri indecente“, va prezint o halca de carne, evident de porc. Plina de colesterol, grasimi si muuuulte calorii. N-a fost buna!:P A trebuit s-o mancam, ca doar n-o puteam lasa asa… De aia n-a mai apucat nici fotografia de final, pe farfurie. Am avut niste niste prieteni in vizita, care-au asteptat dupa friptura asta vre-o doua ore. Eu eram pregatit s-o tin la cuptor, lejer, cel putin 4 ore, dar n-a fost sa fie. Din cauza mirosului (mmmmmmmm, ce miros!) care razbatea din bucatarie, au inceput sa ma preseze s-o scot din cuptor. Dupa cum miroase, ziceau ei, e gaaaata! Ce era sa fac cu ei! Numai bucatar sa nu fi!:))) A fost musai sa scot opera nedesavarsita din cuptor si sa inceapa ospatul. Pe post de garnitura le-am servit niste cartofi natur si sos de hrean.
Ingrediente:
aprox. 1,5 kg carne de porc (spata sau pulpa)
soric de porc (de la sunca afumata,)
3-4 catei de usturoi
1 crenguta de rozmarin proaspat
3 sticle de bere (jumatate de sticla pentru friptura si restul pentru bucatar)
boabe de mustar
boabe de piper (alb si negru)
putina boia iute
sare
jumatate de cana de apa
putin ulei de masline
Intr-o tava, am facut un pat din soricul ramas de la o sunca afumata, pe care am asezat bucata de carne, intreaga. Am condimentat-o , am adaugat usturoiul, uleiul de masline, berea si apa. Am asezat rozmarinul deasupra. Trebuie sa va spun ca am sacrificat o crenguta din micul meu rozmarin. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, in asa fel incat sa nu iasa aburul sub nici o forma si am introdus-o la cuptor, la foc mic. Daca friptura incepe sa sfaraie inseamna ca incepe sa se arda, din cauza ca s-a evaporat toata apa. Trebuie adaugat urgent, apa, vin sau bere. Eu o verific din cand in cand, pentru a nu avea surprize neplacute. Cu cat friptura ramane mai mult la cuptor, cu atat va deveni mai moale si mai aromata. In mod normal, friptura se putea servi deja dupa o ora si jumatate de stat la cuptor, dar mie imi place sa o tin in jur de trei- patru ore.
Berea pe care o folosim la friptura, trebuie sa fie o bere de calitate. Eu am folosit o bere ceheasca (Krusovice), care imi place foarte mult. S-a comportat excelent la gatit, ca sa nu mai vorbesc la baut!


Pofta buna!
Bună friptura… :)))
E perfectă, am făcut scurt la taste…
Pfaaa… Mă duc să halesc o franzelă! :))
Arata de milioane, eu deja imi imaginez un jambon facut dupa reteta asta :). Weeekend fain!
m-ai omorat!esti criminal la capitolul fripturi…si eu am pentru azi la pranz o amarata de salata!
WOW!! Foarte gustos, dar aveti mare grija sa nu creasca colesterolul. Oricum, pentru o masa deosebita, il recomandam cu incredere!
Nelinistitule, multam fain!
Amalia, multumesc!
Geta, multumesc, din cand in cand merge si o friptura criminala:)
Restaurant Agatha, multumesc, mai merge si putin colesterol din cand in cand:)!
arata bestial…nu ma hotarasc care a o fac prima
Naty, multumesc! 🙂
bai nene tu esti sanatos cu asa ceva??? e 12 si 5 ceasul si mie imi canta stomacul ….. mai incolo eu o sa fiu la friptura si nevasta la prajituri.
vreau numa sa stiu daca pot combina carne afumata cu proaspata bineinteles de porc:D
Mamaaaa cat de bine arata,nici nu vreau sa magandesc cat e de buna,sau ma rog…a fost!!Chiar maniac esti :))!!FELICITARI!
Bai frate,vrei sa ne omori?Cine poate rezista la asa minunatie?
Credeam ca e interzisa publicarea pozele cu continut pornografic pe acest site… cam asta vad in pozele de mai sus. Foarte buna reteta! Bafta si mai acceptam post-uri de genul acesta. Stima si respect, Radu – bucatar din pasiune.