Ciuperci pe gratar

Photobucket

Gratarul improvizat din acest week-end a mai suportat si greutatea unor ciuperci champignon uriase, pe care le-am pregatit in modul cel mai simplu. Ne-au servit ca si garnitura. Ciupercile pe gratar nu au nici o legatura cu cele facute in tigaie sau la cuptor. Au un gust cu totul deosebit si o consistenta aparte. Sunt mult mai zemoase si mai gustoase.
Ingrediente:
ciuperci champignon
otet balsamic
ardei iute macinat (sau chilly)
sare
piper
Ciupercile se spala foarte bine, apoi li se indeparteaza codita. Pe partea lamelata se stropesc cu putin otet balsamic si se condimenteaza dupa preferinte. Eu am folosit ardei iute macinat, sare si piper.
Se pun pe gratarul incins (pe jar) si uns cu slanina. Se lasa maxim 10 minute, in functie de cat de mari sunt ciupercile.
Se servesc ca si garnitura sau ca fel principal.
Pofta buna!

20 Comments

  1. Nu-s portobella?

  2. bucatarmaniac

    Nu, din pacate. Sunt nuami niste champignoane imense!

  3. bucatarmaniac

    multumesc de apreciere:)
    aparatul foto. este un Olympus SP 570 UZ. Este deja scos din fabricatie. Dar gasesti modelul mai avansat sp 590.

  4. Urmaresc aproape in fiecare zi blogul tau. Pozele sunt atat de frumoase incat ti se face pofta instant.
    Daca nu sunt prea indiscreta ce aparat foto ai?Eu sunt in cautarea unuia, iar pozele postate de tine sunt foarte clare si ok

  5. Alea arata ca portobella cu siguranta…uhmm..

  6. SA STII CA AM SA FAC SI EU PE GRATAR DUMINICA DACA AM SA AM NOROC DE VREME1

  7. bucatarmaniac

    Anonim, te asigur ca au fost champignon!

  8. bucatarmaniac

    Geta, pota buna! :)))

  9. Mihaela Man

    Imi cer scuze ca te deranjez cu o problema administrativa. Blogul My Joy a fost mutat pe un alt domeniu, si te-as ruga, daca doresti bineinteles, sa modifici in blgroll cu http://www.mihaelaman.com.Iti multumesc!

  10. bucatarmaniac

    ok! Merci, am sa modific!

  11. Vai ce ciuperci suculente! Sunt lesinata dupa ele. Pun pariu ca Maya a uitat de desert cand le-a vazut.

  12. bucatarmaniac

    Draw for Joy, multumesc.Maya a infulecat si ea cu toata fata. Mai ales dupa ce a fugit si s-a jucat toata ziua prin gradina…si a mai ramas loc si pentru desert si pentru o cana cu lapte de bivolita proaspat.

  13. wow…arata senzational! Cum o conving pe iubita mea sa le gateasca? 🙂

  14. Dupa ce a aparut postul asta, am mincat la restaurant o salata verde cu ciuperci pe gratar, parmezan, citeva fire de chives,putin ulei de masline si otet balsamic. Un deliciu!

  15. bucatarmaniac

    Adrian,multumesc. Gateste tu!

  16. bucatarmaniac

    Fortuna, foarte buna combinatie! Imi iamginez ca a fost delcicios!

  17. Am inceput sa citesc blogul tau dupa ce l-am descoperit din greseala. O variatie a retetei la gratar: poti pune un cubulet mic de unt in ciuperca si putin usturoi. Ies delicioase.

  18. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc!

  19. chiar acum ma duc sa fac un gratar de ciuperci, sa vedem ce iese 😀 ! Apropo, vezi ca in primul paragraf ai scris garatr in loc de gratar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*