Tort cu crema de ciocolata si migdale

tort,tort clatite,tort ciocolata,reteta

Am pregatati acest mini- tortulet pentru a marca trecerea unui an de cand am postat prima reteta pe „Bucatar Maniac“. Multumesc tuturor celor care m-au vizitat pana acum si va astept in continuare cu noi retete si articole. In acest an am cunoscut prin intermediul blogului, o multime de oameni talentati si creativi, care m-au inspirat si m-au sustinut. Le multumesc.

Sa trecem la tortulet! Am vrut sa fie ceva mic , dragut si simplu.  Si rapid, pentru ca nu am avut foarte mult timp la dispozitie. Ar fi iesit putin mai mare, daca Maya  si  Diana nu mi-ar fi mancat clatitele pe masura ce l-am copt. :P.  Este vorba despre un mini tort cu crema de  ciocolata, cu foi din clatite americane si migdale. Super rapid! Super simplu!

Ingrediente:
pentru clatitele americane:

250 gr. faina alba fara o lingura rasa
240 ml lapte,
2 oua mari sau
3 mici,
3 linguri ulei,
3 linguri rase zahar,
1 lingurita rasa sare,
2-3 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 plic de praf de copt,
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
1 lingura rasa cacao

pentru crema:
100 g ciocolata amaruie,
100 g unt
2-3 linguri lapte
jumatate de lingura de cacao
3 linguri zahar

Clatitele:
Clatitele americane (sau cel putin aceasta reteta) au o textura si un gust foarte asemenator cu pandispanul. Se pregatesc foarte repede si foarte usor.

Pentru a obtine clatite de cacao, am scos 1 lingura rasa din cantitatea de faina si am inlocuit-o cu o lingura rasa de cacao.
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3-5 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.

Putem folosi o tigaie antiaderenta de teflon, sau in caz contrar putem folosi foarte putin ulei intr-o tigaie obisnuita (cam 2-3 picaturi la fiecare clatita).  Pentru a putea folosi clatitele la tort, este de preferat sa nu folosim ulei.

Cu un polonic mic sau cu o lingura punem compozitie in tigaia incinsa pe foc iute. Prajim 15- 20 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
Ciocolata, laptele, 1 lingura de zahar si cacao se pun la topit pe baie de aburi. Se amesteca pana se topesc toate ingredientele si se omogenizeaza. Daca nu este suficient de lichid ca sa puteti amesteca usor, se mai poate adauga putin lapte. Se pune la racit. Untul se mixeaza la viteza mare impreuna cu restul de zahar. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga treptat compozitia cu ciocolata, mixand in continuare. Se pune in  frigider pentru 10 minute inainte de a umple tortul.

Tortul:
Pentru ca mi-au mai ramas doar doua clatite, am decupat din fiecare cate doua bucati rotunde , cu un pahar. Le-am umplut cu crema. Prajiturica rezultata am acoperit-o cu aceeasi crema. Am pudrat-o cu cacao si am ornat-o cu migdale.

Pofta buna!

tort,tort clatite,tort ciocolata,reteta

tort,tort clatite,tort ciocolata,reteta

27 Comments

  1. Foarte frumoasa poza, si reteta suna tentant!

  2. Vaaai, cat de frumos!!!!!!!!!!!!!!
    Felicitari bucatarule, La multi ani deliciosi in continuare, alaturi de noi! 😛
    Pozele sint de vis si provoaca pofta…instant :))

    Multumesc frumos pentru urarea primavarateca 🙂
    Numai bine si spor in toate si voua!!!

  3. categoric iti fur ideea asta. mereu imi raman pancakes dupa micul dejun, si le-am mai cladit eu cu gem sau caramel, dar nu mi-a dat prin cap sa fac intentionat un tort cu ele… super ideea, si: e greu de crezut ca ai construit tot blogul asta intr-un sigur an. faina realizare, felicitari si la mai mare!

  4. Pai ai cam facut ravagii pe aici intr-un an!!!Sa-ti dea Dumnezeu forta sa faci tot mai mult!!!Tortuletul este Super!!!

  5. This picture is amazing and I bet the treat tastes just as good! Cheers~

  6. La cat mai multi ani cu retete delicioase! Si poze pe masura! 😉

  7. la cat mai mult ani:*:*

  8. bucatarmaniac

    Laura, iti multumesc foarte foarte mult! Numai bine , spor si o primavara frumoasa va doresc si eu voua!

  9. bucatarmaniac

    Andrei, multumesc!

  10. bucatarmaniac

    Wine cellar, thank you!

  11. bucatarmaniac

    Miha, iti multumesc mult!

  12. bucatarmaniac

    Dana, iti multumesc foarte mult!

  13. bucatarmaniac

    Judy, iti multumesc din suflet!

  14. bucatarmaniac

    Antzu, iti multumesc si succes cu retetele raw!

  15. bucatarmaniac

    getut, iti multumesc foarte mult!

  16. La multi ani bucatarule! Meritai un tort facut de tine. Nu poate fi altul mai bun. La multi ani si pentru fetele din viata ta, normal!

  17. Imi place foarte mult cum ai facut pozele cat si ideea unui tortulet de clatite americane.

    La multi ani!

  18. La multi ani! Super ideea 🙂

  19. Angie Muresan

    Wow! That looks divine! I was born in Arad, long time ago, but left while still young. I am looking for the traditional Cremes recipe, where the cream was prepared on a double boiler. No one seems to have it, and it is my favorite. Can you help me out? Thanks so much!

  20. bucatarmaniac

    Lola. multumesc!

  21. bucatarmaniac

    Angie Muresan. The only cremes cream I can think of right now, is the one I used here http://bucatarmaniac.blogspot.com/2009/04/ecler.html. „Ecler“ is the title of the recipe and you can find it at "Prajituri, deserturi" section on the sidebar. It is the cream I use for Cremes. But I will make Cremes soon enough, so stay posted! And thank you for visiting me!

  22. Happy 1st Birthday! That is one beautiful chocolate and almond cake. Thanks for sharing your blog birthday with us.

  23. Angie Muresan

    Thank you. I will check that reference out, and in the meantime await your cremes recipe posting.

  24. bucatarmaniac

    Velva, Thank you!

  25. bucatarmaniac

    Angie Muresan, I`ll do my best! And as soon as I can!

  26. Felicitari Maya, ai facut o prajitura frumoasa.
    Apropo, cand schimbi numele de MANIAC – nu se potriveste cu ceea ce faci….

  27. bucatarmaniac

    Anonim, multumim mult! Nu-l schimb ca-mi place! :))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*