
Soare, caldura, iarba, vant, flori, ridichi, ceapa verde….17 grade C astazi in termometre… ce mai! a venit primavara. Si odata cu primavara, primele bunatati. Probabil ca sunt de sera, dar sunt gustoase, colorate, suculente si miros a primavara. Astazi am pregatit prima salata de ridichi proaspete, cea mai simpla dintre toate. Nu sunt primele ridichi pe care le cumpar anul asta, dar snt primele care au gust.
Ingrediente:
ridichi
ceapa verde
ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie (optional)
sare, piper dupa gust
Va dati seama dupa ingrediente, ca nu e mare lucru de facut. Curatam ceapa verde si ridichile, le spalam foarte bine, le teiem, le amestecam, asezonam cu sare, piper, putin ulei de masline si zeama de lamaie si mancam urgent si tot. Ca si ganitura, pe sandwich, sau cum va place.
Pofta buna! si o primavara frumoasa!












mmm,delicioasa!
chiar ca delicioasa. merge super cu branza cas taiata cubulete. mmmmmmm!
soacra mea are o reteta super de gogosari in otet cu zahar caramelizat. cateodata pun la salata de ridichi sau de castraveti proaspeti, cand n-am lamaie, otet din acela de la gogosari si un pic de sos de soia. iese delicios. eh, nu e la fel de sanatos ca si lamaia…
lucrurile simple sunt adesea cele mai bune. faine poze!
Are prospetime, simplitate si… gust foarte bun, sunt sigura! Ce bine ai inceput saptamana!
Michelle, multumesc!
Anca mmmmm,merge cu multe lucruri, fantezie sa ai!
Elena, multumesc!
Daca dadeai si niste cantitati, gen: X grame de ridichi, Y grame de ceapa….tare mult m-as fi bucurat. 🙁
Porcul_Prietenos, pe bune??? N-am dat cantitati intentionat. Poti sa pui cat vrei tu si din unele si din altele. Unora le place cu mai multa ceapa,a ltora cu mai putina! 🙂