Tocanita de ciuperci

tocanitaciuperci2

Tocanita de ciuperci este o  mancare potrivita pentru post, este complet vegetariana si pe de-asupra si fara gluten. Trei in una cu o mie +1 utilitati :)! Nu pot sa ma laud ca tin post, dar asa s-a nimerit. Mai mancam si noi fara carne din cand in cand.

Ingrediente:
500 g ciuperci champignon proaspete
o ceapa medie
o lingurita de boia dulce
putin rozmarin
sare si piper alb dupa gust
2-3 linguri de ulei

Sa incepem cu ciupercile. Nu stiu daca v-am mai povestit cum sta treaba cu ele. De obicei eu folosesc ciuperci champignon albe sau brune. va sfatuiesc sa le cumparati proaspete si nu in conserva. Cele conservate contin o gramada de substante despre care nici nu vreau sa stiu. (conservanti, potentiatori de nu stiu ce… etc). Cumparati ciupercile din magazine si nu din piata. asta ca sa nu riscati vreo intoxicatie cu ciuperci otravitoare. Cautati sa le alegeti pe cele mai albe (sau mai putin patate). Cele proaspete au lamelele mai deschise la culoare sau sunt inchise in zona acestora.

Ciupercile mele au ajuns in tocanita dupa ce au stat cateva zile in frigider. Le-am spalat foarte bine. Pe cele mai mari le-am curatat de pielita de pe palarie, iar pe cele mici le-am lasat asa.  Le-am taiat felii. am calit ceapa taiata marunt in ulei, pentru 2-3 minute. Am adaugat ciupercile. Le-am lasat sa fiarba in suc propriu sub capac. S-au inabusit acolo pentru vre-o 10-15 minute, timp in care am mai amestecat de 2-3 ori. Am inlaturat capacul si le-am mai lasat sa fiarba pana s-a evaporat cea mai mare parte din zeama lasata. La final am condimentat cu sare, piper alb, putin rozmarin si boia. Gata tocanita!

Pofta buna!

4 Comments

  1. arata delicios. deja salivez

  2. bucatarmaniac

    Ana-Maria, multumesc!

  3. am sa incerc reteta ta astazi…(-:…ce intrebare am nu ai retete si pt persoane bolnave de gastrita (-: pt regim….ms

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*