Ciuperci umplute cu branza si sunca la cuptor

CIUPERCA4
Azi dimineata am avut timp si chef de un mic dejun sanatos si gustos. De obicei nu prea avem timp dimineata de incins cuptorul, dar astazi, pofta a fost mai tare decat orice graba. Pana am facut cafeaua, au fost gata si ciupercile. A fost o zi insorita,un fel de avanpremiera la primavara ce se chinuie sa vina. Aveam ceva treaba prin oras (hartogarie- bleah!) si stiam ca daca nu mancam ceva consistent acasa, peste vreo doua ore se va lasa cu niste shaorma sau produse de patiserie infulecate in graba. Normal ca am avut timp si pentru poze, ca doar nu era sa ratez asa minunatie de lumina.

Ingrediente:
10 ciuperci champignon mari
200 g branza dulce de vaca
2 linguri de smantana grasa
20 g unt
1 legatura mica de marar
2 felii de sunca afumata ( eu am folosit prosciuto)
piper alb
o ceapa mica
sare
parmezan

Branza dulce se amesteca cu marar tocat marunt, ceapa rasa foarte fin, unt , smantana, putina sare si putin piper. Atentie sa nu puneti prea multa sare pentru ca sunca este si ea sarata.
Am spalat si curatat ciupercile si am indepartat coditele ( le-am pus deoparte in frigider pentru ca se pot folosi la altceva). Le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt cu lamelele in sus. Le-am umplut cu compozitia de mai sus. Am taiat sunca fasii subtiri pe care le-am pus deasupra fiecarei ciuperci. Am presarat parmezan si am dat la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
Le-am servit cu salata verde si paine prajita.
Pofta buna!
CIUPERCA2

15 Comments

  1. Yummy ce bine arata…eu le fac cu putina ceapa, bacon si coditele de la ciuperci (pe care pe calesc in apa – de obicei, dar daca am invitati in putin unt). La sfarsit adaug cateva cubulete mici de cascaval. si le garnisesc cu patrunjel (nu imi place mararul) :)…
    oricum mi-ai facut pofta 😀

  2. Foarte apetisante si bune.Seara faina.

  3. yum yum, eu sunt fan ciuperci:X:X..mmm

  4. They look very yummy. I always like stuffed mushrooms, esp when they are stuffed with cheese and ham!

  5. Ciao,unde ai gasit prosciuto in Arad? Mersi.

  6. bucatarmaniac

    Ada, foarte buna combinatia! Multumesc!

  7. bucatarmaniac

    Micul, multumesc. Si tie la fel!

  8. bucatarmaniac

    Antzu, multumesc!

  9. bucatarmaniac

    Kenny, thank you!

  10. bucatarmaniac

    Vlad, am gasit prosciuto la Metro.

  11. Mama a facut ceva asemanator de Craciun, insa le-a umplut doar cu bucatele de bacon si peste ele bucatele de cascaval si la cuptor. Nu mai spun ce delicioase au fost cu cascavalul topit. Mmmmm…

  12. Cristina Topoloiu

    Arata excelent! Am mancat acum vreo 2 sapt la un restaurant italienesc (pe langa Bis. Sf Elefterie), ciuperci umplute cu branza gorgonzola … a fost o nebunie, ne-am batut pe ele, nu alta !

  13. bucatarmaniac

    Isaa, foarte bune si in varianta ta. Se pot umple cu ce vrei tu :))

  14. bucatarmaniac

    Cristina Topoloiu, imi imaginez ce bune au fost! 🙂

  15. Le-am facut si pe astea si au avut mare trecere. Sunt foarte gustoase. Din puctul meu de vedere sunt cele mai bune ciuperci umplute pe care le-am mancat pana acum 🙂 Multumesc pentru reteta 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*