
Azi dimineata am avut timp si chef de un mic dejun sanatos si gustos. De obicei nu prea avem timp dimineata de incins cuptorul, dar astazi, pofta a fost mai tare decat orice graba. Pana am facut cafeaua, au fost gata si ciupercile. A fost o zi insorita,un fel de avanpremiera la primavara ce se chinuie sa vina. Aveam ceva treaba prin oras (hartogarie- bleah!) si stiam ca daca nu mancam ceva consistent acasa, peste vreo doua ore se va lasa cu niste shaorma sau produse de patiserie infulecate in graba. Normal ca am avut timp si pentru poze, ca doar nu era sa ratez asa minunatie de lumina.
Ingrediente:
10 ciuperci champignon mari
200 g branza dulce de vaca
2 linguri de smantana grasa
20 g unt
1 legatura mica de marar
2 felii de sunca afumata ( eu am folosit prosciuto)
piper alb
o ceapa mica
sare
parmezan
Branza dulce se amesteca cu marar tocat marunt, ceapa rasa foarte fin, unt , smantana, putina sare si putin piper. Atentie sa nu puneti prea multa sare pentru ca sunca este si ea sarata.
Am spalat si curatat ciupercile si am indepartat coditele ( le-am pus deoparte in frigider pentru ca se pot folosi la altceva). Le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt cu lamelele in sus. Le-am umplut cu compozitia de mai sus. Am taiat sunca fasii subtiri pe care le-am pus deasupra fiecarei ciuperci. Am presarat parmezan si am dat la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
Le-am servit cu salata verde si paine prajita.
Pofta buna!

15 Comments
Leave a Comment Cancel
bucatarmaniac
@bucatarmaniac

🥗 Ai nevoie de doar 5 minute ca să faci salata asta genială cu mere crocante și mozzarella Fresca! O faci o dată și o repeți toată toamna – rapidă, simplă și surprinzător de bună!Ingrediente:
• 100 g salată mixtă
• 1 măr
• 100 g Mozzarella Fresca @delaco_romania
• 30 g nuci pecan
• 2–3 felii bacon prăjitPentru dressing:
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• Sucul de la ½ portocală
• Coaja rasă de la ½ portocală
• 2 linguri sirop de agave
• 1 linguriță muștar Dijon
• Sare, piper👩🍳 Mod de preparare:Pentru dressing ai nevoie de ulei de măsline, suc și coajă de portocală rasă, muștar Dijon, sirop de agave, sare și piper, pe care le amesteci bine.Într-un bol, pui mixul de salată preferat, felii de mere, nuci pecan și mozzarella Fresca de la Delaco, tăiată cubulețe.Adaugi și bucățelele de bacon crocant, apoi torni dressingul deasupra.🍎 Rapidă, simplă și surprinzător de bună!
👉 Follow pentru mai multe idei delicioase!#retetesimple #retetesanatoase #reteterapide #bucatarmaniac #reteteusoare #easyrecipes #salad
o zi ago

🍕N-o să mai comanzi niciodată pizza Quattro Formaggi dacă încerci rețeta asta acasă, cu brânzeturi de calitate!
E cremoasă, intensă și are gustul autentic italian!
Pentru aluat:
• 500 g făină
• 7 g drojdie
• 2 lingurițe sare
• 300 g apă călduță
• 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
• Puțin ulei de măsline
• Edelblu Bergader
• Mozzarella
• Scamorza (sau altă brânză preferată)
• Parmezan
Mod de preparare:
1. Amesteci făina cu drojdia uscată, apoi adaugi apă călduță, ulei de măsline și sare. Frămânți sau mixezi aluatul și lași la dospit până își dublează volumul.
2. Întinzi blatul de pizza și îl stropești cu ulei de măsline, apoi presari mozzarella rasă, scamorza, parmezan și preferata mea: Edelblu de la Bergader — cremoasă și cu gust intens!
3. O dai la cuptor la 200°C cu ventilație, iar în 10 minute e gata!
Follow pentru mai multe idei delicioase!
#retetesimple #retetesanatoase #pizza #pizzaquattroformaggi
2 zile ago

🟢Ai făcut mâncare de linte cu ciolan? E mai ușoară și mai rapidă decât cea de fasole și la fel de gustoasă!Ingrediente:
• 500 g linte
• 350 g ciolan prefiert
• 2 morcovi
• 1 ceapă
• 3 căței de usturoi
• 1 ardei gras
• 1/4 țelină
• sare, piper după gust
• 1 litru apă
• 1 lingură fulgi de ceapă Cosmin
• 1 linguriță cimbru uscat Cosmin
• 2 frunze de dafin Cosmin👩🍳 Mod de preparareSpăl lintea în câteva ape, apoi călesc ceapa și usturoiul în puțin ulei. Adaug morcovii, ardeiul, țelina și puțină sare. Tot acum adaug și fulgii de ceapă de la Cosmin! E un produs nou în gama lor și dă un gust excelent!Mai pun piper și cimbru uscat Cosmin, apoi adaug lintea. Deasupra torn apă și las totul la foc mic împreună cu ciolanul fiert în prealabil. Neapărat pun și 2 frunze aromate de dafin Cosmin, care, dacă nu știați, sunt selectate manual la Curtea de Argeș.După aproximativ 45 de minute, mâncarea de linte e gata!🍽️ Găsiți toate condimentele pe punegust.ro
👉 Follow pentru mai multe idei delicioase!
3 zile ago

🟢Tiramisu Carrot cake este episodul 8 din seria #100tiramisu
Nu mi-am imaginat că gustul carrot cake-ului se poate potrivi atât de bine cu gustul cafelei. E absolut incredibilă combinația.
✅Ingrediente:
Pentru Carrot Cake
125 g morcov ras
150 ml ulei
2 ouă
100g zahăr brun
100g zahăr alb
140 g făină
1 liguriță scorțișoară
¼ linguriță ghimbir
1 linguriță praf de copt
50 g nuci✅Pentru crema tiramisu
250 g mascarpone
35 g zahăr pudră
½ linguriță extract de vanilie6-8 pișcoturi
200 ml cafea espresso neîndulcită1️⃣Am mixat toate ingredientele pentru carot cake și am turnat compoziția într-o tavăd e chec pe hârtie de copt. L-am dat la cuptor la 180°C cu ventilație pentru aproximativ 40 de minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii. L-am lăsat apoi la răcit. Avem nevoie de doar 3 felii. Restul de carrot cake se pote mânca așa cum e, sau se pot face carrot cake bites. Tocmai am postat rețeta lor pe profilul meu.
2️⃣Am mixat gălbenușurile cu zahărul pudră și vanilia.
3️⃣Am așezat în caserola feliile de carrot cake pe care le-am însiropat generos cu cafea rece, apoi un strat de crema de mascarpone, un strat de pișcoturi înmuiate in cafea și apoi restul de crema de mascarpone.
4️⃣Am decorat cu carrot cake mărunțit.
Folow pentru mai multe retete de tiramisu!#100tiramisu #carrotcake #delicious #tiramisu #italian #italianfood #easyrecipe #recipe #retetesimple #100retete
4 zile ago

🟢Murăturile mele preferate: gogoșari și ardei umpluți cu varză! Sunt delicioase, aromate și aratǎ extraordinar! Nu sunt greu de preparat!Ingrediente:
20-25 bucăți ardei și/sau gogoșari
Condimente: 2-3 lingurite boabe de mustar, 1-2 lingurița boabe de piper , 1 lingurita boabe ienibahar, 2-3 frunze de dafin,ardei iute (optional)
(sau 1 plic Condiment pentru murături Cosmin - sunt excelente)
2 verze mari
15 g sare neiodată pentru fiecare kilogram de varză
4 litri apă (aproximativ)
25 g sare neiodată pentru fiecare litru de apă
Mărar uscat – 2-3 flori pentru fiecare borcan
2-3 bastonașe de hrean/borcan
Semințe de mărar (optional – in varza)
boabe de piper după gust (in varza)1️⃣Am tăiat varza și am dat-o pe răzătoare (sau în robotul de bucătărie). Am adăugat sare și am frământat-o puțin ca să se înmoaie mai repede. Am lăsat-o să stea aproximativ o oră.
2️⃣Am pregătit saramura, adică am adăugat sare neiodată în apă și am încălzit-o puțin pe foc, până când s-a dizolvat. Nu trebuie să fiarbă ci doar să se dizolve sarea. Nu trebuie turnată fierbinte peste murături.
3️⃣Între timp am curățat gogoșarii și ardeii de codițe și sâmburi.
4️⃣Am stors varza foarte bine, apoi am amestecat-o cu semințe de mărar și boabe de piper.
5️⃣Am umplut gogoșarii și ardeii cu varză. I-am îndesat cât am putut de bine, cu grijă, să nu se rupă. Apoi i-am înghesuit în borcane, alături de mărar uscat și bastonașe de hrean! Eu am avut două borcane de 3 litri, respectiv 5 litri.
6️⃣Am adăugat condimentele
7️⃣Am turnat deasupra saramura și am lăsat borcanele acoperite cu o farfurioară la temperatura camerei vreo 2-3 zile. Am avut grijă să pun o tavă sub borcane. Din cauza fermentării, e posibil ca saramura să dea pe dinafară. Se mai poate completa cu saramură dacă este nevoie. În prima fază, saramura se va tulbura și va face spumă deasupra, dar este normal.
8️⃣După 3 zile (poate dura și mai mult dacă este frig în casă), saramura începe să se limpezească! Am închis borcanele cu capac și le-am pus în cămară Am păstrat tava sub borcan încă câteva zile. Peste aproximativ 3 săptămâni, vor fi gata de mâncat!Poftă bună!
#retete #reteteusoare #retetesimple #reteterapide #muraturi
4 zile ago

🎃 Tiramisu cu cremă de dovleac, nuci pecan și caramel – desertul care o să te facă să uiți de rețeta clasică! 😍Episodul 21 din seria #100tiramisuSe face rapid, fără ouă, cu mascarpone cremos de la @delaco_romania , dovleac copt și cel mai bun caramel cu nuci pecan.
Textura perfectă, gust intens de toamnă și un strop de sare care face minuni!👉 Salvează rețeta și încearc-o weekendul ăsta!
Follow @bucatarmaniac pentru mai multe idei delicioase și combinații neașteptate.Ingrediente:
✅ 250 g mascarpone Delaco
✅ 3–4 linguri dovleac copt (sau după gust)
✅ 100 ml cafea espresso neîndulcită
✅ 3 pișcoturi mari (sau 6 pișcoturi obișnuite)
✅ 35 g zahăr pudră (vanilat)
Pentru caramelul cu nuci pecan:
✅ 200 g zahăr
✅ 50 g unt
✅ 200 ml smântână pentru frișcă
✅ 100 g nuci pecan
✅ Fulgi de sare (opțional)
Mod de preparare:
1. Am copt dovleacul și l-am lăsat să se răcească.
2. Am topit zahărul, am adăugat untul și smântâna pentru frișcă, iar la final nucile pecan. Se pot folosi orice fel de nuci vă plac. Am lăsat totul la răcit.
3. Într-un bol am pus 3 linguri de dovleac copt. Pentru tiramisu, alegerea mea este mascarponele de la Delaco, pentru că se mixează perfect de fiecare dată! Am adăugat și zahărul pudră. De data aceasta, am făcut crema fără ouă și a ieșit delicioasă!
4. Am turnat cafeaua peste pișcoturi, apoi am adăugat crema, iar deasupra caramelul cu nuci. Fulgii de sare sunt obligatorii dacă îți place caramelul sărat!
Follow pentru mai multe idei delicioase!#retetesimple #retetesanatoase #retete #100tiramisu #tiramisu #
4 zile ago

Seamănă puțin cu plăcintele cu cartofi, dar gustul și textura sunt diferite. Sunt ușor de făcut și le puteți face și din leftovers de cartofi piure sau cartofi copți la cuptor. Aluatul e puțin lipicios din cauza cartofilor dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină. Le puteți condimeta cum vreți voi.🍎Ingrediente:✅500 g cartofi fierți și zdrobiți (piure)
✅1 linguriță sare (sau după gust)
✅piper după gust
✅300 g făină
✅100 ml lapte
✅1 linguriță praf de copt
✅2-3 linguri ulei de măsline
🍏Opțional se pot pune: mărar tocat, usturoi pudră, boia dulce,
alte condimente🍎Mod de preparare:1️⃣Am fiert cartofii și i-am zdrobit ca pentru cartofi piure. I-am lăsat să se răcească.
2️⃣I-am condimentat cu sare și piper, apoi am adăugat laptele și praful de copt. Am amestecat bine.
3️⃣Am adăugat făina și ueliul de măsline și am frământat aluatul. Așa cum am spus mai sus, aluatul va fi puțin lipicios dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină.
4️⃣Am împărțit aluatul în 8 părți pe care le-am întins ca pe niște plăcinte rotunde. Vezi video.
5️⃣Am uns tigaia cu puțin ulei și am copt fiecare lipie câteva minute pe fiecare parte. Este important să coaceți lipiile la foc mediu, să se pătrundă bine.
⚠️Recomand o tigaie de fontă.Data viitoare le voi coace și eu într-o tigaie de fontă pentru că este mult mai eficientă.
6️⃣Le-am servit cu unt topit cu usturoi și chilli și pătrunjel tocat mărunt, în loc de pâine.Enjoy!
#bread #flatbread #lipie #potatobread #potatoes #pan #panbread #onepan #easyrecipe #breadrecipe #dough #easycooking #easymeals #healthyfood #healthylifestyle #healthyeating #bucatarmaniac #reteta #retetanoua #retetazilei #retetesanatoase #reteteusoare #retetesimple #retețerapide
4 zile ago

Salvează rețeta de lipii cu cartofi la tigaie. Seamănă puțin cu plăcintele cu cartofi, dar gustul și textura sunt diferite. Sunt ușor de făcut și le puteți face și din leftovers de cartofi piure sau cartofi copți la cuptor. Aluatul e puțin lipicios din cauza cartofilor dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină. Le puteți condimeta cum vreți voi.🍎Ingrediente:✅500 g cartofi fierți și zdrobiți (piure)
✅1 linguriță sare (sau după gust)
✅piper după gust
✅300 g făină
✅100 ml lapte
✅1 linguriță praf de copt
✅2-3 linguri ulei de măsline
🍏Opțional se pot pune: mărar tocat, usturoi pudră, boia dulce,
alte condimente🍎Mod de preparare:1️⃣Am fiert cartofii și i-am zdrobit ca pentru cartofi piure. I-am lăsat să se răcească.
2️⃣I-am condimentat cu sare și piper, apoi am adăugat laptele și praful de copt. Am amestecat bine.
3️⃣Am adăugat făina și ueliul de măsline și am frământat aluatul. Așa cum am spus mai sus, aluatul va fi puțin lipicios dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină.
4️⃣Am împărțit aluatul în 8 părți pe care le-am întins ca pe niște plăcinte rotunde. Vezi video.
5️⃣Am uns tigaia cu puțin ulei și am copt fiecare lipie câteva minute pe fiecare parte. Este important să coaceți lipiile la foc mediu, să se pătrundă bine.
⚠️Recomand o tigaie de fontă.Data viitoare le voi coace și eu într-o tigaie de fontă pentru că este mult mai eficientă.
6️⃣Le-am servit cu unt topit cu usturoi și chilli și pătrunjel tocat mărunt, în loc de pâine.Enjoy!
#bread #flatbread #lipie #potatobread #potatoes #pan #panbread #onepan #easyrecipe #breadrecipe #dough #easycooking #easymeals #healthyfood #healthylifestyle #healthyeating #bucatarmaniac #reteta #retetanoua #retetazilei #retetesanatoase #reteteusoare #retetesimple #retețerapide
5 zile ago

🟢Am încercat pentru voi rețeta de ciabatta fără frământare! Are coaja crocantă și miezul pufos, aerat și delicios!💨Dacă nu aveți cuptor cu aburi, puteți pune un vas (metalic) sau o tavă mică în partea de jos a cuptorului atunci când îl preîncălziți, iar după ce introduceți ciabatta în cuptor, trebuie doar să turnați apă în vasul încins.
🔥Este valabil pentru orice pâine, dacă vreți să iasă coaja subțire, corcantă și rumenă.🥖Ingrediente:
425 g făină albăcu minim 9-10 g proteine
325 ml apă
50 ml ulei de măsline
7 g drojdie uscată
12 g sare
- extra făină pentru pudrat masa de lucru și aluatul1️⃣Am amestecat faina cu drojdia instant. Am pus apoi într-un bol apa călduță, ulei de măsline , făina și sarea.2️⃣Am amestecat bine aluatul și l-am lăsat 30 de minute să se odihnească, acoperit.3️⃣ Apoi am făcut 3 seturi de stretch & fold ( cu mâinile înmuiate în apă) la distață de 30 de minute între ele.4️⃣ După ultimul set, am pus aluatul la dospit în frigider, peste noapte. Se poate lăsa între 12-48 de ore în frigider, dar cred că perfect ar fi fost să îl las minim 24 de ore.5️⃣ A doua zi am scos aluatul din frigider și l-am lăsat jumătate de oră să ajungă la o temperatură rezonabilă, l-am rasturnat pe blatul pudrat bine cu făină, l-am pudrat bine și pe el apoi l-am aranjat cu grijă să obțin o formă dreptunghiulară. L-am împărțit în 6 batoane, pe care le-am pus într-o tava pe hartie de copt.Le-am lăsat să mai dospească în tavă, vreo 20 de minute, înainte să le pun la cuptor.6️⃣ Le-am copt la cuptorul preîncălzit la 220° C cu aburi și ventilație, până au început să se rumenească (aprox 5 minute), apoi am scăzut temperatura la 180°C pentru înca 20 de minute, sau până au devenit aurii.Poftă bună !#faraframantare #nokneedbread #noknead #ciabatta #ciabattabread #easyrecipe #reteteusoare #retetesimple #reteteculinare #retete #paine
5 zile ago


Yummy ce bine arata…eu le fac cu putina ceapa, bacon si coditele de la ciuperci (pe care pe calesc in apa – de obicei, dar daca am invitati in putin unt). La sfarsit adaug cateva cubulete mici de cascaval. si le garnisesc cu patrunjel (nu imi place mararul) :)…
oricum mi-ai facut pofta 😀
Foarte apetisante si bune.Seara faina.
yum yum, eu sunt fan ciuperci:X:X..mmm
They look very yummy. I always like stuffed mushrooms, esp when they are stuffed with cheese and ham!
Ciao,unde ai gasit prosciuto in Arad? Mersi.
Ada, foarte buna combinatia! Multumesc!
Micul, multumesc. Si tie la fel!
Antzu, multumesc!
Kenny, thank you!
Vlad, am gasit prosciuto la Metro.
Mama a facut ceva asemanator de Craciun, insa le-a umplut doar cu bucatele de bacon si peste ele bucatele de cascaval si la cuptor. Nu mai spun ce delicioase au fost cu cascavalul topit. Mmmmm…
Arata excelent! Am mancat acum vreo 2 sapt la un restaurant italienesc (pe langa Bis. Sf Elefterie), ciuperci umplute cu branza gorgonzola … a fost o nebunie, ne-am batut pe ele, nu alta !
Isaa, foarte bune si in varianta ta. Se pot umple cu ce vrei tu :))
Cristina Topoloiu, imi imaginez ce bune au fost! 🙂
Le-am facut si pe astea si au avut mare trecere. Sunt foarte gustoase. Din puctul meu de vedere sunt cele mai bune ciuperci umplute pe care le-am mancat pana acum 🙂 Multumesc pentru reteta 🙂