Biscotti cu nuca, ciocolata si prune uscate

biscoti3
Dupa cum va povesteam la prima reteta de biscotti pe care am pregatit-o, acestia sunt foarte usor de preparat si ingredentele sunt foarte usor de inlocuit si combinat. Cei facuti in casa sunt mult mai buni decat cei cumparati, care mai contin si o gramada de conservanti, desi nu ar trebui.

Sunt niste reguli de baza de urmat, dar in rest puteti sa va faceti de cap cu aromele, ciocolata sau fructele uscate. Mi-a ramas niste nuca macinata de la o prajitura si m-am gandit ca o pot folosi la biscotti. Am pus ideea in practica si am obtinut niste biscotti care nu au mai apucat sa fie copti a doua oara. Sa nu mai spuneti la nimeni! As fi vrut sa fac reteta cum scrie la carte si sa nu mai adaug unt, dar nu m-a lasat inima. Prea au iesit buni data trecuta!

Ingrediente:
2 cani de faina
1 cana de zahar
2 oua
jumatate de cana de nuca macinata
prune uscate
un plic zahar vanilat
50 gr. ciocolata cu lapte maruntita
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
2,3 linguri lapte
125 gr. unt la temperatura camerei
O mana de prune uscate

Am stins praful de copt cu lapte. Am amestecat toate ingredientele pana am obtinut o compozitie lipicoasa. Daca e nevoie mai puteti adauga faina pana obtineti un aluat pe care sa il puteti lucra mai usor, dar sa nu fie nici prea tare. Am impartit alautul in doua si am modelat doua batoane pe care le-am asezat in tava, pe hartie de copt, la distanta una de alta. Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se lasa la racit. Se taie felii de aproximativ 2 cm grosime.

Aici intervine partea pe care eu nu am mai apucat s-o fac. Feliile se pun inapoi in tava, tot pe hartia de copt, si se mai coc 5 minute pe fiecare parte. Se pot pastra intr-un borcan inchis ermetic pentru o perioada lunga de timp.

Pofta buna!
biscoti1 (1)

15 Comments

  1. Ce bunatate si ce pacat ca nu o pot copia la favoritele mele(((:. Vad ca apar din ce in ce mai multe bloguri in care ti interzic copierea retetelor, pacat, cine vrea sa fure gaseste o modalitate oricum dar noi, cei care adoram retetele voastre vom ramane dezamagiti.

  2. ce bine arata..iti fac o pofta chiar daca nu ai chef de dulce!te obliga sa mananci:)))

  3. Yummy!

  4. bucatarmaniac

    Anonim (te rog sa te autentifici data viitoare), In internet explorer: te duci in meniu la Favorite si apesi pe Add to favorites! Se poate daca vrei! Mai poti sa pui si „semn de carte“. Mult mai usor decat copy/paste! Iti multumesc pentru aprecieri!

  5. bucatarmaniac

    Antzu`, iti multumesc!

  6. bucatarmaniac

    vertAnge, multumesc!

  7. Ma numesc Diana si m as autentifica cu placere dar desi mi am facut cont Google, acesta nu merge(: La favorite stiu si eu sa l pun, eu insa am "caietul" meu de bunatati in care mi copiez retetele. Bine ca am apucat sa iau ceva minunatii de pe blogul tau:) Tot ce sper este sa nu procedeze toti la fel in viitor(:

  8. bucatarmaniac

    Ok, acum am inteles! Imi pare rau, dar momentan asta e!Cand voi gasi alta metoda de a-mi proteja munca, o voi face. Mai exista posibilitatea de a printa pagina sau de a folosi „Print Screen“

  9. Recunosc, daca mananci odata din ei, devii biscotti addicted.

  10. Nu stiam daca sa ma uit mai mult sau sa nu ma mai uit deloc la pozele tale cu biscotti.Nu stiam daca sa ma bucur sau sa ma intristez ca nu as putea sa fac asa ceva.
    Dar cred ca Maya nu mananca dulciuri din comert.

  11. bucatarmaniac

    Brandusa, asa e:)!

  12. bucatarmaniac

    Draw for Joy, de ce sa nu poti sa faci? Incearca! Din pacate mai mananca si dulciuri din comert… Am mutat-o de la o grdinita la care primea bomboane, ciocolata sau napolitane in loc de cornul si laptele.

  13. bucatarmaniac

    Alina, multumesc!
    Prune uscate gasesti in kaufland. Chiar la intrare in stanga este un stand cu fructe confiate, seminte. Dar mai gasesti si in Piata Mihai Viteazul, prune uscate fara samburi.

  14. vai ce bine arata!!! De unde ai luat te rog prunele uscate????

  15. Cristian, multumesc mult pentru reteta! Am incercat in seara asta pentru prima data si am urmarit reteta intocmai. Au iesit fantastici biscotti…nici nu pot sa spun cat sunt de mandra de ei, foarte aspectuosi si la gust nemaipomeniti. Dimineata la cafea abia astept 🙂 Felicitari si mii de multumiri de asemenea pentru toate retetele tale delicioase si pozele superbe!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*