Rechin albastru la tigaie

rechin3
Carnea de rechin gatita foarte putin, ramane suculenta si gustoasa. Lamaia si cimbrisorul atenueaza mirosul si gustul de peste oceanic.

Carnea de rechin se gaseste in supermarketuri, congelata. Si in genral, carnea congelata de peste contine enorm de multa apa. Asa ca, daca cumparati, asteptati-va ca dupa decongelare, cantitatea de carne sa scada cu 20-30% sau chiar mai mult.
Este posibil ca in unele supermarket-uri sa gasiti carne de peste si fructe de mare „proaspete“, asezate frumos pe un pat de gheata. Abureala! Este carne decongelata. Vreau sa vad si eu supermarketul ala care transporta pesti si fructe de mare vii, si ii casapesc live in fata clientilor. Asa ca nu va amagiti. Nu platiti mai mult pentru carne de n ori decongelata si recongelata.

Daca intr-adevar doriti peste proaspat, atunci cumparati-l viu.

Ingrediente:
2 bucati medalion rechin albastru
1 jumatate de lamaie
2 linguri de ulei
1 catel de usturoi
1 crenguta cimbrisor
sare, piper alb

Carnea de rechin se decongeleaza se spala si se scurge bine de apa. Se indeparteaza pielea, care este oricum foarte tare si necomestibila. Pielea mai are si propriatatea de a mirosi ingrozitor atunci cand o prajesti. Este valabil cam la majoritatea pestilor oceanici.

Carnea se condimenteaza cu sare si piper alb. In uleiul bine incins se adauga cimbrisorul si usturoiul si se lasa cateva momente pentru a elibera aromele. Se adauga si carnea de rechin. Se prajeste 3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealata. Inainte sa il luam de pe foc, stoarcem lamaia deasupra carnii. Astfel atenuam din mirosul de peste oceanic.

Se serveste imediat, cu lamaie.

Pofta buna!

rechin1
rechin2

17 Comments

  1. ciocolata si zahar

    Iti trimit un document vis-à-vis de pestele proastpat si cel congelat.Legile europene sant foarte stricte, deci in cet document- http://www.fao.org/docrep/008/y5013f/y5013f04.htm, vei gasi informatiile necesare. Un peste decongelat, trebuie preparat in aceiasi zi, deci cred ca nu ai dreptate.
    Salut, Cristina P

  2. bucatarmaniac

    Cristina P! este ultimul comentariu rautacios pe care ti-l public! Fa pe desteapta si da sfaturi la tine pe blog. Ce-am zis eu…si ce-ai inteles tu!

  3. ciocolata si zahar

    Pestele care este pus pe un pat de gheata este numit peste proaspat. Cred ca nu sant rautacioasa cand spun ca cred ca nu ai dreptate, mai ales ca m-am documentat inainte de a-ti trimite comentariul. Cred ca am inteles foarte bine, dar trebuie sa spun ca ai tot timpul dreptate….
    Iti aduci aminte SERVIETTE ??? tu ai fost "dragut"

  4. bucatarmaniac

    Pestele proaspat este pestele care a fost sacrificat acum “5 minute“ si nu a fost congelat niciodata. Arata-mi si mie supermarketul ala care transporta pestele viu si fructele de mare vii de la mii de km. Supermarket-ul primeste pestele congelat si il decongeleaza pentru clienti. El este expus pe un pat de gheata. Clientul care il cumpara ar trebui sa il prepare in ziua respectiva, nu sa il congeleze din nou. problema este ca nici un supermarket din Romania nu arunca marfa nevanduta, ci o recongeleaza. Cat despre Serviette si briosele franntuzesti la care imi dai lectii fara sa ti le fi cerut, ramane cum am stabilit. Au revoir!

  5. ciocolata si zahar

    Pestele pe pat de gheata este mentinut la o temperatura intre 0 SI 2°C deci nu este congelat. Ex de supermarket – Carrefour, Auchan, Leclerc, etc. Credeam ca Romania face parte din Comunitatea Europeana si este supusa legilor comunitatii europene.

  6. bucatarmaniac

    Am impresia ca ai mania contrazicerii! ce zic eu si ce intelegi tu! Nu cred ca are rost dialogul acesta!

  7. Sunt de acord cu tine, bucatar maniac. In Romania nu exista fructe de mare proaspete. De aceea nici eu nu le cumpar niciodata de pe gheata. Mai bine le iau congelate si le dezghet eu cand vreau.

  8. Looks simple and delicious. For your info, you can adjust setting to your comment box to allow for 'Name/URL' so that more people can leave comments. I'm MaryMoh from http://www.keeplearningkeepsmiling.com

  9. Wow, you eat sharks!

  10. bucatarmaniac

    Brindusa , multumesc pentru comentariu. Incepusem sa cred ca nu scriu pe intelesul cititorilor!

  11. bucatarmaniac

    Shalinee, thank you! I know that. I made this setup to avoid anonimous comments.

  12. bucatarmaniac

    KennyT, i try to eat them , before they eat me!

  13. bucatarmaniac

    Lala! Multumesc pt. info. Am cautat si nu se prea poate face mai mult. Dar vad ca e suficient atat deocamdata.

  14. Wow, superb blog-ul! Ţine-o tot aşa, şi ca bucătar (foarte) amator ce mă găsesc, promit că voi reveni. 🙂

  15. bucatarmaniac

    Andrei, multumesc!

  16. Din 2,700 kg de rechin congelat am ramas cu 1,5 kg dupa decongelare. Si mai las putin la scurs.

  17. bucatarmaniac

    Anonim, asta e Romania! Eu n-am cantarit niciodata, dar va mai scadea si in timp ce il gatesti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*