
Gutuile si merele acestea, au avut soarta pecetluita, inca de acum cateva zile, cand le-am pus gand rau. Stateau acolo, intr-un cos si incepeau sa se stafideasca. Initial, am vrut sa fac un compot din gutui…dar mi-a fost prea lene sa le curat si sa le tai bucatele. Asa ca mi-a venit stralucita idee sa le introduc la cuptor. Si nu asa, oricum! Insotite de niste unt si niste scortisoara cu zahar la care am mai adaugat si niste samburi de migdale.
La prima vedere…nimic special. Dar mirosul…Mirosul de mere si gutui coapte!!!! Nu as putea sa il descriu in cuvinte. Nu cred ca puteam gasi o utilitate mai buna pentru niste fructe obosite ca acelea, mai ales intr-o zi friguroasa de iarna ca asta.
Ingrediente:
mere si/sau gutui
unt
scortisoara praf
zahar
samburi de migdale maruntiti
De explicat nu e mare lucru! Se spala fructele. Cele mai bune sunt cele romanesti. Eu le am din livada de la Dezna. De aceea s-au si oxidat imediat dupa ce le-am taiat. Stiu! Puteam sa le stropesc cu lamaie, dar am vrut sa arate rustic si simplu. Le-am uns cu unt, am presarat zahar si scortisoara si am mai aruncat si niste samburi de migdale deasupra, asa de vrajeala.
Le-am pus pe o tava, pe hartie de copt si le-am dat la cuptor, la foc mic pentru aproximativ 25 de minute. Am scos merele dupa 10 minute, pentru ca sunt gata mai repede decat gutuile.
Se pot servi calde sau reci. In ambele variante sunt delicioase. Pofta buna!
mere si/sau gutui
unt
scortisoara praf
zahar
samburi de migdale maruntiti
De explicat nu e mare lucru! Se spala fructele. Cele mai bune sunt cele romanesti. Eu le am din livada de la Dezna. De aceea s-au si oxidat imediat dupa ce le-am taiat. Stiu! Puteam sa le stropesc cu lamaie, dar am vrut sa arate rustic si simplu. Le-am uns cu unt, am presarat zahar si scortisoara si am mai aruncat si niste samburi de migdale deasupra, asa de vrajeala.
Le-am pus pe o tava, pe hartie de copt si le-am dat la cuptor, la foc mic pentru aproximativ 25 de minute. Am scos merele dupa 10 minute, pentru ca sunt gata mai repede decat gutuile.
Se pot servi calde sau reci. In ambele variante sunt delicioase. Pofta buna!











Daniela, multumesc! In unele versiuni de I E, apare mai mare, nici eu nu stiu inca de ce. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi in meniu Vizualizare/Marime Text/Micsoareaza. Pagina se va micsora.
He, hei, ce-as minca si eu o gutuie, cred ca am mincat ultima oara acum cinci ani (cind eram cu burtica)… trebuie sa fie delicioase…
PS: nu stiu de ce, la mine apare pagina ta, destul de lata si nu se vede bine partea din stinga.
yamy,…… un gust din copilarie 🙂
Mmmmmmm! Cat de bine arata si cat de bune cred ca sunt.Pare simplu de facut, deci s-ar putea sa o fac si eu. Mai ales ca am niste mere cam acre si cu o coaja neprietenoasa, numai bune de transformat.
Diviana, asa e!
Draw for joy, multumesc si spor la bucatarit. Ma flatezi in legatura cu tortul (coment-ul de la tortul carte)!
Foarte fain arata! Blage la mine… 🙂
Andi, multumesc! 🙂