Ingrediente:
1 kg cartofi
jumatate de kg. de carne tocata de porc
200 gr ciuperci champignon,
50 grame parmezan,
un catel de usturoi
1 ceapa mica
150 ml suc de rosii
sare, piper
frunze de patrunjel
1 dovlecel mic
1 lingura de pesmet
1. Fierbem cartofii in coaja.
2. Pregatim o tocanita din carnea tocata, ceapa, usturoi , ulei, ciuperci si sucul de rosii. Taiem ceapa marunt si o punem la calit impreuna cu usturoiul maruntit. Adaugam carnea macinata si le lasam sa fiarba in suc propriu 5 minute. Intre timp taiem ciupercile felii subtiri. Le adaugam impreuna cu sucul de rosii. Lasam tocanita sa fiarba 25 de minute pana scade. Amestecam ocazional. Daca va iese prea multa nu e nici o problema, se poate servi a doua zi cu spaghete sau se poate folosi la lasagne.
3. Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.
4. Intr-un vas de ceramica (termorezistent) asezam ingredientele pe straturi: un strat de cartofi, unul de tocanita, unul de cartofi si tot asa pana nu mai avem loc. Intre straturi presaram patrunjel tocat marunt. Ultimul strat trebuie sa fie din cartofi.
5. Deasupra punem felii subtiri de dovlecel si presaram parmezan si pesmet.
6. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de minute.
&. Se poate servi cu smantana.
Pofta buna!
Nu stiu daca te-am felicitat pana acum, dar daca n-am facut-o…te felicit imediat!
ai un blog fain de tot, bravo, te voi uramri cu placere. toate bune!
o adevarata lasagna!derivata…arata imbietor…foc!
Faina musaca ti-o iesit mare shef!
De la mine
Pentru tine
Premiu capsunos
Si ciocolatos!
P.S. ai gatit ceva frumos
si foaaaarte gustos!
pfuai acu am vazut profilul, esti un barbat! ups si faci asa ceva!ma duc sa ma impusc, glumesc, numai am cuvinte, eu credeam ca se ascunde o femeie dupa aceste minunate fotografii cu aceste delicatesuri, acu inteleg si calitatea pozelor, super nota 10 cu felicitari, musacaua arata bestial, e una din mancarurile mele preferate.
Bun bun …chiar foarte bun. Am trecut si eu pe lista, doar ca mai astept un pic de racoreala sa o fac intr-o seara.
Felicitari.Arata super bine.
Ducesa, iti multumesc foarte mult!
Alison, multumesc!
Jenika, multumesc!
Laura Laurentiu, iti multumesc din suflet!
Claudia Maria, iti multumesc!
Sabina, iti multumesc! Spor la bucatareala!
Dyanna, iti multumesc!
arata foarte bine. imi place si vasul tau!
Loredana, multumesc!
imi lasa gura apa…..e atat de savuros totul aici!Te iau de barbat:))
Claudia, sunt luat deja :)))), dar multumesc pentru aprecieri!
Mmmmm ce bine arata! Mi-e foameeee :((
Multumesc! Mananca ceva! 🙂 Pofta buna!
Arata foarte bine musacaua…cand ajung in tara o s-o "chinui" pe mama sa imi faca :D, lituanienii nu stiu sa o faca buna :))
Alexa, multumesc! Nimic nu se compara cu mancarea de la mama de-acasa! 🙂
excelent..multe multumiri, maestre !!
Wow…..ce bine arata. Si imi place si vasul…..
superb, am sa incerc reteta ta:D eu fac altfel musacaua:), nota 10 :>
Eu fac cu cartofi cruzi si acopar cu folie de aluminiu…hahaha …ca e mai rapid!;)Dana D
Mi-ar placea daca la toate aceste retete ar fi trecut si nr de portii pentru reteta. 🙂 In rest superb blogul!