Ingrediente:
file de pangasius
faina de malai
faia de grau
sare, piper dupa gust
ulei pentru prajit
lamaie
Fileul trebuie decongelat si lasat sa se scurga foarte bine de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Uleiul se pune la incins.
Faina de malai si faina de grau se amesteca in proportie de 1:1. Se adauga putina sare in amestecul obtinut.
Fileul de peste se da prin amestecul de faina si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins, maxim 4 minute pe 1 parte si 2 minute pe cealalta. Daca il tinem mai mult la prajit, pestele se va usca.
Se serveste cu zeama de lamaie!
Pofta buna!
PAngasius…..
Frumos…..
SEamana mult cu un peste gasit de mine pe plaiurile latine…. Corvina …carne alba si fara oase…dulce si cu servire de multa lima langa ….
Am si un platou peruan care o sa prezint zilele astea …
La buna citire
Abia astept sa il vad. excelenta vita ta argentiniana!
Nu ai vazut cumva documentarele de la francezi in care aratau cum se cresc pestii pangasius? In Franta am inteles ca este un peste interzis.
Eu am cumparat o singura data pangasius si nu spun ca m-a incantat mult la gust, dar avand in vedere pretul f mic romanii il cumpara. Dar….cum e crescut…si scandalul din jurul lui..prefer sa ma lipsesc.
Bianca, am vazut. Pe de alta parte am vazut si cum sunt crescute animalele pe care le mananci la MC sau puii congelati din supermaketuri. Nici o diferenta. La cat de hulit e pestele asta,a fost super verificat si la cea mai mica problema nu cred ca s-ar mai comercializa in Europa. In plus, am observat ca foarte multa lume mananca pangasius si nu recunoaste…ipocrizia romanului de pe urma. daca as publica traficul pe retetele cu pangasius nu ti-ar veni sa crezi… la cautari dupa „retete pangasius“. Eu n-am de gand sa spun ca-i bun sau nu pentru ca nu am competenta asta. cat despre gust…nu-i un peste de cea mai buna calitate, asta-i clar.
Merge foarte bine cu mujdei. Mă ling pe degete.
Nu e interzis in Franta 🙂 Tocmai am cumparat o punga de peste din supermarket!
Nu credeti tot ce vedeti prin anumite "documentare". Pangasius a fost o lovitura pentru afacerile cu peste oceanic… iar la ora cand scriu deja pretul nu mai este atat de mic. Pofta!
f bun bv bv bv bv bv