Pentru dulceata de cirese avem nevoie:
Ingrediente: zahar, cirese.
La un kg. de cirese- 500 gr. zahar
Ciresele se spala bine, apoi se curata de codite si samburi. Se pun la foc mic intr-o oala si se lasa sa fiarba in suc propriu din cand in cand.
Cand zeama de pe ele incepe sa se evapore si incepe sa scada se adauga zaharul dupa care se lasa sa fiarba si se amesteca mai des. Se fierbe pana scade si zeama devine gelatioasa.
Se poate pastra in borcane. Nu necesita conservant.
eu pun il el si neste coaja rasa de portocala
brilliant!
Klebsi, faina treaba!
KennyT , Thank you!
Diviana, multumesc!
foarte bine arata dulceata ta.
imi place ca au ramas ciresele intregi 🙂
felicitari
M-ar fi interesat dulceata nu gem…
Anonim, la dulceata faci exact la fel , dar bagoi prima data ciresele in robotul de bucatarie si le maruntesti pana nu mai raman bucatele.
pot folosi zahar brun???? 250 g la 1 kg????
sigur ca poti, dar gusta si mai pui daca e nevoie. daca vrei sa o pastrezi mult timp e bine sa aiba suficient zahar- ajuta la conservare. eu as zice macar 350 g. Spor!
trebuie sa fie minim 40% zahar ca sa fie presiunea osmotica buna…invatam teoretic…dar practic mai putin….merci….a iesit buna…am facut de cirese – dintr-un kg a iesit ff putin, 400 g dulceata..dar foarte cleioasa….si am mai facut de zarzare adaugand zeama de la o lamaie..a iesit o bunatate..gustul acela dulce cu bitter de la lamaie…m-am uitat la borcane si cred ca sunt bine conservate..dar stii ce AM FACUT…inainte de a bun e dulceata le-am fiert ca sa fie sterile;)
si fara conservant pot sta si peste iarna? sau sunt de mancat instant :)?
da, eu nu pun niciodata conservant. zaharul conserva suficient.
Pingback: Orez Cu Lapte | My Blog