Chiftelute de dovlecel

chiftelededovlecel9

Ingrediente: un dovlecel mai mare sau doi mai mici, pesmet, un ou, sare, piper, un sfert de ceapa. (se poate folosi si/sau usturoi dupa preferinte), o legatura de marar.
Dovlecelul se rade pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa zece minute si apoi se stoarce de zeama pe care o lasa. Se adauga oul, piperul, mararul taiat marunt, ceapa rasa pe razatoarea mica si pesmet cat sa lege compozitia. Se modeleaza bilute care se prajesc in ulei incins. Pofta buna!

chiftelededovlecel8

13 Comments

  1. bucatarmaniac

    Looks like a Romanian recipe, but no guarantee for that! It is from my grandmother! You can ad cheese to the composition to! They are realy tasty and easy to make!

  2. I've never tried pumpkin balls before, I believe I'll fall in love with them once I have got the chance to try them. Is this dish authentic Romanian dish?

  3. Mmm Fried pumpkin balls! I like the herbs thrown in there too!

  4. wow! Those look really yummy…and innovative.

  5. Super asa fac si eu chiftelutele, chiar am 3 dovlecei in frigider am sa fac zilele astea si sa postez si eu pe blogul meu.

  6. bucatarmaniac

    Vicky, multumesc! Spor la bucatarie si pofta buna!

  7. bucatarmaniac

    Chef Fresco, thank you! the herb is dill.(I finaly found the translation for marar)

  8. bucatarmaniac

    Angie, Thank you very much!

  9. Nu m-am putut abtine, si te-am adaugat la Blogroll. Felicitarile mele inca odata. Din curiozitate, ce camera folosesti pentru poze?

  10. bucatarmaniac

    Ligia iti multumesc foarte mult! Ma bucur foarte mult ca ti-am descoperit si eu blogul, cu ocazia asta. Imi plac fotografiile tale! Folosesc un Olympus 570.

  11. Alina---Explora Cuisine

    Aveam in plan sa le fac si eu azi, acum daca am vazut la tine e si mai mare pofta! te pun in blogroll, ca prea multe bunatati ai ca sa ramana nevizitate 🙂

  12. Ann Cristinne

    Si cu ce sa le mancam? Mmm mi e pofta acuma ;')

  13. Ann Cristinne

    Cu ce se pot manca? Ca sa fie o masa completa. Merci ;:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*