Ardei umpluti

ardeiumplut4 (1)

Ingrediente

  • 10-12 ardei grasi,
  • 1 kg. carne tocata de porc + vita,
  • o mana de orez,
  • 2 cepe, putin ulei,
  • 2-3 lingurite boia dulce, sare, piper,
  • 1 ou,
  • 500 ml bulion,
  • 2 linguri de faina,
  • frunze de dafin,
  • zahar.

Ardei se spala si se curata de partea cu codita si samburii. Se spala in interior sa nu mai ramana samburi. Se sareaza in interior.

Ceapa se taie marunt si se prajeste in putin ulei pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ea, se poate adauga la prajit si orezul pentru cateva minute.

Ceapa, orezul, carnea, oul, boiaua, se amesteca pana obtinem o pasta omogena care se condimenteaza dupa gust. Ardeii se umplu cu aceasta pasta. Se pot inchide cu feii de rosii.

Se aseaza orizontal intr-o oala. Deasupra se pune apa cat sa ii acopere. In apa mai putem pune cateva boabe de piper. Se da la fiert la foc mic. Sunt gata cand orezul este fiert.

Sosul:
500 ml de bulion se amesteca cu 500 ml de apa si se pune la fiert. 2 linguri de faina se amesteca cu putina apa pana ajunge la consistenta unei smantane care curge. Cand bulionul cu apa fierbe, pasta de faina se toarna treptat amestecand in continuu. Din acest moment trebuie sa amestecam in continuu in sos. Se mai condimenteaza sosul cu sare si piper, zahar dupa gust (eu pun 2-3 linguri pentru ca noua ne place sosul mai dulce) si 1 frunza de dafin.

Ardeii se servesc fierbinti impreuna cu sosul.

Pofta buna!

ardeiumplut2

ardeiumplut3

9 Comments

  1. Romanian cuisine is indeed very similar to Hungarian cuisine. I love stuffed paprika so much!

  2. o reteta traditionala, dar foarte gustoasa. nu inteleg insa ce gramaj are "o mana de orez". de obicei eu pun cam 200g, in rest reteta e ok.

  3. bucatarmaniac

    KennyT , thank you!

  4. bucatarmaniac

    Gabriela, multumesc! Eu nu cantaresc. Pur si simplu iau o mana de orez. Crede-ma ca iese reteta daca pui putin mai mult sau mai putin decat pun eu. Nu prea conteaza. Unora le place cum mai mult orez, iar altora cu mai putun, asa ca e cam dupa gust!

  5. fara verdeata?

  6. Mein lieblingsessen ,sehr lecker.

    Vielen dank für das rezept.

  7. Fiind incepatoare in astea cu toate ca eu nu ii mananc toti cei ce au probat miau dat un 10+ .ce nota iti pot da eu tie:) multumim ptr minunatele retete si pentru felul de a explica vb de noi incepatori

  8. Fiind incepatoare in prepararea mancarurilor noastre romanesti vreau sati multumesc pentru toate detaliile retetelor tale.chiar daca eu ardei umpluti nui mananc toti cei care iau probat miau dat un 10+ .ce nota iti dau eu :).esti o persoana de aur

  9. complimenti ai retete fffffffffffffffff bune si totodata sant sigura si gustoase

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*