Briose cu ciocolata / Chocolate muffins

Photobucket

Ingrediente: 250 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurite bicarbonat, 2 linguri cacao, un ou mare, 175 g zahar, 150 g ciocolata maruntita, 250 ml lapte, 90 ml ulei, esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Photobucket

Am amestecat intai ingredientele solide, apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2 minute.

Photobucket

Am pus hartie de copt in forme, si am pus compozitia cu lingura. Le-am dat la cuptor la foc. mediu.
Le-am ornat cu glazura alba. Glazura se face cu zahar praf, in care picuram zeama de portocala sau de lamaie pana ajunge la consistenta dorita. Se orneaza cand sunt caldute, astfel glazura se va intari.
Au iesit excelente si n-a durat mai mult de 30 de minute sa le fac. Maya, multumesc de reteta!

Photobucket

 

36 Comments

  1. Titaniii

    Dios mio!! No entiendo nada!!
    pero las fotografias hablan por si solas!! Gracias por seguirme!!
    las magdalenas de choco estan para chuparse los dedos!!

  2. The icing sugar has made these chocolate muffins even more gorgeous!

  3. Minunate briosele,si eu le fac des Un sfirsit de saptamina placut.Cami

  4. bucatarmaniac

    Thank you Kenny, they where delicious to.

  5. bucatarmaniac

    Multumesc Cami.

  6. bucatarmaniac

    Thank you Titaniii! You can automaticaly translate the blog in english. In Spanish does not work. I do not know why!

  7. bucatarmaniac

    Multumesc Alison!

  8. bucatarmaniac

    Jubistacha , thank you. It is shugar icing, and i completed the post for you with the making of.

  9. bucatarmaniac

    Jacktel, trebuie mancate ca nu-s bune! Si dupa ce le mananc ma las de meserie ca nu ma mai pot misca! lol

  10. bucatarmaniac

    Multumesc Miha!

  11. ce muffins ciocolatosi frumos glazurati!trebuie sa fac si eu cindva…

  12. I love chocholate, your muffins look great. The best is toping or glazura. What is it made of?

  13. Hi Cookingmaster,

    ce sä zic, dacä nu le-am probat nu poate sä fie bune. Si de arätat nu aratä incä de loc bine.Iti fac rost de o Prastie mare si poti sä le arunci in Grädina mea.

    Ciao

  14. Foarte frumoase ti-au iesit! Si ciocolatoooooase! :))

  15. Myammmm … myammmm! These are gorgeous cuppies. I love how moist they look. Delicious Bucatar!
    Have a wonderful week end!

  16. Tare bine arata ciocolatosii. Asa-i ca sunt si deliciosi?

  17. Te astept la mine cu un premiu virtual.

    Nemaipomenit arata, ce pufoase sint.

    Success in continuare.

  18. SUPERBE,FRUMOASE,APETISANTE..ti-a mai ramas?:))Felicitari bucatarusule!Un weekend placut!

  19. bucatare, briosele astea cu ciocolata arata foarte foarte bine. mi-au lasat un gol in stomac si n-am nimic dulce acasa :((
    app vezi ca ti-am facut reclama pe blogul meu 🙂

  20. bucatarmaniac

    Thank you very much, Elra!

  21. bucatarmaniac

    Nana, multumesc. Sunt super delicioasi. Adica au fost 😛

  22. bucatarmaniac

    Cuisinette, multumesc foarte mult. Vin sa il iau.

  23. bucatarmaniac

    Bucataria-Paradis, multumesc. Nu mai am, dar mai fac.

  24. bucatarmaniac

    Malpraxis, multumesc!

  25. cute… and i love the light polka dot muffin liners!!

  26. cate ti-au iesit? arata foarte bine. felicitari

  27. Am facut aceste briose cu iaurt si au iesit chiar mai bune decat cu lapte dulce, mai fragede, mai ciocolatoase.
    Cristina

  28. bucatarmaniac

    Anonim, in jur de 30, depinde de marimea formelor.

  29. bucatarmaniac

    Cristina, imi pare bine ca ti-au placut. Multumesc pentru feedback!

  30. e a doua oara cand fac briose cu ciocolata, desi prima data am facut dupa reteta lui chez mazilique. ambele dati au crescut briosele nu in inaltime, ci in latime, adica au curs pe tava groaznic si nu inteleg de ce. ale mele erau chiar mai golute decat ale tale, adica am pus un pic mai putin in fiecare hartiuta. le-am bagat la foc mic in cuptor. ai vreo sugestie? la gust sunt super, dar cand le vezi cum arata… am facut si banana muffins, care au crescut cum trebuie, asa ca nu imi dau inca seama ce e in neregula cu astea cu ciocolata.

  31. bucatarmaniac

    Lumi, nu este suficient sa pui hartiute, trebuie sa pui hartiutele intr-o forma de briose, pentru ca aluatul e destul de lichid si hartia nu il poate tine.

  32. pai am pus in forma de briose, echipamentul era tot acolo, cred ca a fost ceva legat de ingrediente. anyway, la a treia tura am folosit reteta de la mazi si au iesit, iar acum sunt veterana si la briose cu ciocolata. caut ceva nou, un tort poate, ca inca nu mi-am inaugurat forma cea noua. ai vreo sugestie? am descoperit un mousse de lamaie bestial si ma intreb cu ce sa-l combin intr-un tort usor. cred ca ar merge cu vanilie sau ciocolata alba.

  33. De unde gasesc hartii pentru briose sau macar tava cu forme de briose?

  34. elena friedmann

    Esti incredibil de bun! Si tu si retetele tale!!!
    Multumesc, de abia astept sa le scot din cuptor!!! Yum Yum

  35. Super faine! Este prima data cand fac briose, si mi-au iesit excelente! Multumim pentru reteta 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*