Biscuiti sarati si crocanti, aromati cu unt si susan sunt perfecti pentru petreceri scaldate in multa bere. Acesti biscuiti sunt la concurenta cu alte retete vedete de pe blog si anume: excelentele saratele fragede si bineinteles saleurile sarate din foetaj.
Ingrediente: 500 gr. faina, 220 ml apa, 20ml ulei de masline, sare dupa gust, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite drojdie uscata (25 gr. drojdie proaspata). Susan si 1 ou pentru pus deasupra. 100 gr. unt amestecat cu o lingura rasa faina si 1 lingurita de sare grunjoasa.
Am facut aluatul si l-am lasat la dospit aprox 40 de minute, intr-un loc caldut intr-un vas uns cu ulei. Dupa ce a dospit l-am impartit in trei ca sa lucrez mai usor. Am luat fiecare bucata si am intins-o pe masa intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm.
Aici a intervenit printesa mea, Maya, care a uns-o cu unt din belsug.. Dupa aceea, am rulat-o si am lasat-o 10 minute sa se odihneasca.
Ruloul obtinut, l-am intins din nou. L-am uns cu galbenus de ou si am presarat deasupra susan. L-am taiat si le-am pus pe hartie de copt, la cuptor la foc mediu.
Au fost deliciosi. Laura A. multumesc de reteta!
ăştia merg cu bere 🙂 fain fain
Antzu` multumesc foarte mult!N-am reusit nicicum sa comentez pe blogul tau, dar am sa mai incerc.
SkyRain au mers cu beri! Multumesc!
Flor, multumesc!
D’Rimba, thank you!
vai dar cum arata!:(mi-ai facuto o pofta de am sa ii visez la noapte:)))!felicitari arata senzational
Te cred ca au fost buni, dupa cum arata!
So delicious. Thank you my dear friend.
Immmmmmm cu parmezan….Buna idee! Trebuie sa incerc si eu!
Am facut biscuitii ! Eu i-am presarat cu parmezan ras. Foarte buni au iesit 😉
in loc de aluat, pot sa folosesc foietaj?
Iulia Sergiu, poti sa incerci dar nu stiu cum o sa iasa pentru ca eu nu am incercat. Pare o idee buna! Spor la bucatarit!
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/05/crackers.html
Care e reteta Laurei Adamache? Ai spus ca ai preluat-o de la ea si ai facut niste modificari. E f. apetisanta, dar as vrea sa vad si cum suna initial.
Sa-ti povestesc. Am facut biscuitii, le-am dat o forma rotunda, i-am uns cu galbenus si i-am presarat cu sare mare si chimen.Bataie pe ei!
pupam manutele lui Maya 😉
Mihaela, ma bucur mult ca v-au placut! 🙂
Liana, multumim din suflet! 🙂
Tocmai ce i-am scos din cuptor!!! Sunt nemaipomeniti!!!!!!!!!!!!!!
Eu am facut altadata si cu foietaj, sunt grozavi si extrem de simplu de realizat, dar imi place sa muncesc pentru mancarea mea…e mai gustoasa!
cat trebuie sa stea in cuptor?
Nu am înțeles cu cele 3 foi. Le facem una cate una, le tăiem și etc sau le unim? Le punem una peste alta și apoi le rulam împreună?
Impartim aluatul in 3 doar ca sa lucram mai usor cu o bucata mia mica. Cu fiecare bucata facem acelasi kucru. Adica o intindem, ungem, rulam, intindem taiem.