Piersici

piersici9

Ingrediente: pentru aluat- 15 linguri de ulei, 15 linguri de zahar, 15 linguri de apa calduta, un varf de cutit de sare, doua pliculete de amoniac ( o lingurita si jumatate) zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit (mie mi-a cuprins 33 de linguri, dar depinde de faina).
pentru crema: un pachet de unt (250gr.), 2oo gr. zahar, 1 lingura de cacao, esenta de rom; 100 ml lapte caldut.
Pt. sirop: esenta de rom, zahar apa. Zahar tos pentru ornat.

Aluatul: Se amesteca prima data zaharul cu faina si uleiul, pana incepe sa se dizolve zaharul. Amoniacul se stinge cu putina zeama de lamaie si se amesteca in compozitie. Se introduce treptat faina, pana obtinem, un aluat potrivit, care nu se mai lipeste de maini.

Din aluat, se modeleaza bilute, putin mai mici decat o nuca, care se aseaza in tava, pe hartie de copt la distanta una de celalta. Se dau la cuptor la foc mic, aprox 10 minute. Se ard foarte usor, asa ca se verifica dedesupt.

Cu un cutit ascutit, trebuie scobite cat sunt inca calde. Cu grija! Firmiturile se vor folosi la crema.

Crema: untul se mixeaza cu zaharul si cacao. Firmiturile rezultate din scobirea bilutelor se amesteca cu laptele cald si se introduc in crema.

Umplem bilutele cu crema rezultata si le lipim intre ele, inlaturand excesul de crema de pe margini.

Se face un sirop din 150 ml. de apa si doua linguri de zahar, in care adaugam esenta de rom dupa gust. Il impartim in doua. Intr-o parte punem o picatura colorant alimentar galben, in cealalta, rosu. Cine are siropuri naturale de casa cu atat mai bine. Se inmoaie bilutele cu o parte in siropul galben si cu cealalta in siropul rosu, apoi se dau prin zahar tos. Pofta buna!
piersici1

piersici3

piersici4

Piersici7

20 Comments

  1. What a great recipe! The little cookies look so tempting!

  2. moaaa, ce bine arata! felicitari!:D

  3. Looks so delicious-can I get the translation?(Why don’t you start a blog in English too).

  4. bucatarmaniac

    thanks! if you want the recipe in english, i can help you. Just write to my e-mail bucatarmaniac@gmail.com
    You can also translate the page automatically if you choose the language on „browse this website in:“ menu, on the right sidebar.but the translation may not be acurate.Thanks for visiting my blog.

  5. bucatarmaniac

    P.S. I`m not that good at english, to start a blog…

  6. Thank you so much.I think your English is pretty good for a food blog.I’m sure it’ll be a BIG hit if you do start one 🙂

  7. Arata suerb, bravo.

  8. bucatarmaniac

    cat sunt calde se sfarama, dupa aceea devin beton dar le insiropezi si ar trebui sa se inmoaie. Nu pot sa iti spun daca se intampla lucrul asta ca ale mele nu au apucat. Le-au mancat ai mei pe toate.
    Multumesc pt. apreciere.
    Si multumesc Vicki

  9. Super blog! Super retete! Super poze!insa cel mai mult mi-a placut sinceritatea cand ai afirmat despre niste cornuri ca a doua zi sunt bune de spart capul…
    Nu am facut niciodata piersicute si nici nu tin minte sa fi mancat, m-ai convins cu pozele si cu umplutura delicioasa si muuulta.
    O singura pretentie mai am de la ele sa fie fragede, sunt? sau devin dupa cateva zile?
    Felicitari si succes pe mai departe 🙂

  10. Super frumoase piersicutele tale !
    Daca-mi dai si mie una iti ofer in schimb un premiu … ce zici ? Treci pe la mine sa-l ridici 😉

  11. bucatarmaniac

    Multumesc Ala, am sa vin. Piersicute numai in poza mai am. Te rog sa te servesti 😛

  12. bucatarmaniac

    Ma bucur ca ti-au placut!

  13. Buna!Am incercat si eu ieri reteta de persici(cu ff putine modificari)au fost fff bune si gustoase .multumim mult .

  14. Aluatul e fara ou?
    Eu am facut piersici foarte bune, dar in aluat puneam 4 oua.

  15. Tu stii in ce le dam noi in loc de sirop de zahar cu rom? Direct in palinca amestecata cu sirop de visine! Ce bune sunt de innebunesti ! Hac:)

  16. bucatarmaniac

    O, bun de tot, da mai mananca si Maya.

  17. Te-am descoperit chiar azi si am vazut cateva retete. Te felicit si iti multumesc fiindca am vazut deja multe retete de unde sa ma inspir sau sa invat multe noi.
    P.S. Ma bucur ca esti chiar din Arad (ca si mine)!

  18. bucatarmaniac

    Anonim, iti multumesc mult.

  19. Sunt delicioase,sunt si eu un fan al prajiturilor,imi place sa le fsc si sa le mananc:-)eu pun in crema si o lingura de gem de prune,si le tavalesc prin nuca de cocos k la sotul meu nu ii plac f dulci.oricum,ai niste retete super.Numai bine!:-)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*