Ciorba a la Grec de pui

ciorba2

Ingrediente

  • un morcov mare,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 1 cartof,
  • o rosie mare,
  • o mana de orez,
  • 1 ardei gras mare rosu,
  • o legatura de marar,
  • jumatate de litru de lapte,
  • 1 iaurt mic (200 ml),
  • 1 smantana mica (200 ml),
  • sare, piper, dupa gust,
  • 200 gr, carne de pui.

Cum se face

  1. Legumele (radacinoasele fara cartof, ardeiul) se dau prin razatoarea mare si se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat se adauga carnea de pui taiata cubulete mici (preferabil dezosata).
  2. Se mai lasa pana carnea isi schimba culoarea si devine alba, apoi se adauga jumatate de litru de apa, cartoful taiat cubulete si orezul, si se lasa sa fiarba 20 de minute cu capac.
  3. Dupa ce legumele si carnea s-au fiert, se toarna laptele si smantana. Se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga rosiile taiate cubulete (decojite de preferat).
  4. La final se adauga iaurtul si mararul taiat marunt(+ doua linguri de otet deca va place/ sau doua lingurite de bors magic).
  5. Se condimenteaza dupa gust.

Pofta buna!

 

5 Comments

  1. B. Iulica

    Am incercat reteta de ciorba. F buna, doar ca eu am adaptat reteta la 5 l apa, am familie numeroasa :).

  2. rosia aia in ciorba a la grec este ca nuca in perete…

  3. Dan Ilcus

    facut cum spui mai sus. Laptele s-a cocartit (adunat) in momentul in care am pus rosiile cuburi (din conserva).
    Eu stiam ca rosiile cu laptele ori otet … laptele se aduna. Am gresit ceva?
    PS. laptele adaugat putin cate putin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*