Sos vanatoresc

Photobucket

 

Ingrediente

  •  o ceapa,
  • 1 morcov,
  • o telina mica,
  • 2 ardei,
  • 2 rosii decojite,
  • 1 pahar de vin rosu,
  • 1 pahar de apa,
  • frunza de dafin,
  • o lingura de mustar Dijon (merge si cu mustar normal),
  • doua linguri de faina,
  • sare si piper dupa gust.

Directions

  1. Legumele se rad, ceapa si ardeii si rosiile se toaca marunt si se calesc impreuna in putin ulei.
  2. Dupa ce s-au inmuiat se adauga paharul de apa, o lingurita de mustar, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic sub capac cca 20-30 de minute.
  3. La final, se adauga in compozitie doua linguri de faina si paharul de vin.
    Se mai fierbe cateva minute. 

Pofta buna!

 

3 Comments

  1. felicitari pentru blog !!

  2. aquarius

    Gustul sosului vanatoresc imi aminteste de copilarie.Bunica mea il pregatea si-mi placea foarte mult.Pana la aceasta reteta am mai incercat si altele dar nu s-au apropiat de amintirile mele.
    Imi plac foarte mult retele tale,se apropie de stiul meu de gatit(poate e de vina faptul ca sunt si eu din Arad).

  3. bucatarmaniac

    Aquarius, multumesc! :)))

Spune-ne parerea ta