foarte gustos si foarte rapid si usor de facut.
Aveti nevoie de piept de pui, un iaurt, pesmet, sare, piper sau
alte condimente dupa preferinte.
grosime
Carnea se amesteca cu un iaurt (daca se poate iaurtul sa nu fie de plastic),
se acopera si se da la frigider pentru cel putin 1 ora
( cel mai bine e sa stea la frigider de pe o zi pe alta).
Dupa ce se scot din frigider, bucatile de piept de pui se dau prin pesmet,
fara sa fie scurse de iurtul de pe ele.
Gustul de iaurt nu se va simti la final,
in schimb carnea va fi foarte foarte foarte moale.
Bucatile astfel date prin pesmet
se pun la prajit in ulei bine incins.
Este important ca uleiul sa fie bine incins in prealabil,
pentru ca pesmetul sa nu se desprinda de pe carne.
Nu se foloseste ou. Pentru o siguranta
mai mare in pesmet se poate adauga o lingura de faina.
Se prajeste cam jumatate de minut pe fiecare parte, la foc mediu.
Este gata cand pesmetul devine auriu.
arata bestial preferam pe incercate -clau
treci drumu, ca mai am cateva bucatele
Arata foarte delicios (*=*),nu am stiut ca iaurtul face pieptul de pui mai moale(zemos),tot timpul evitam pieptul cu gandul ca are carnea tare si uscata,dar acum am sa-l prepar cu placere….iti multumesc pt. idee (^=^)
multumesc
Arata foarte bine, sunt innebunita dupa preparatele din carne de pui. Felicitari!
Maria, asa este, dar n-as amesteca-o cu iaurtul :)! desi nu ma mira nici o combinatie, avand in vedere ca irlandezii beau bere cu gust de ciocolata sau cu gust de lapte…
carnea de pui se fragezeste si stopita cu bere
Cum adica, iaurtul sa nu fie de plastic???
Inimioara, haha! e o vorba a mea, pentru alimentele care contntin multe chimicale. De exemplu un iaurt pe care eu il considr de plastic este danone.
:)) am inteles…da si eu consider Danone, de plastic…ms
P.S. Ai un blog super..te invidiez…:D
Am facut si eu aseara reteta asta pentru sot. I-a placut mult.
N-am avut pesmet si am prajit cu faina. Tot a iesit bine.
Dar am sa fac si cu pesmet, cred ca iese altfel. Desi am pus condimente, ar mai fi mers ceva, poate un pic de usturoi in iaurtul pentru marinat. Am sa incerc si asa.
Spor in continuare la gatit!
am inundat tastatura.. se pune?
Usturoiul ii da gust pieptului de pui si eu il marinez in iaurt