Biscuitei sarati

biscuiteisarati5copy

Aluat 1:
25 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
13 gr unt
Aluat 2:
200 gr faina
1/2 plic drojdie uscata
125 gr apa calduta
1 lingurita sare

Pentru ca nu am avut cu ce sa cantaresc am pus ochiometric faina si dupa cum mi-a spus Ala, am pus 100 de ml. de apa calduta (125 gr apa=100 ml). A mai trebuit sa adaug putina pentru ca mi-a iesit aluatul prea tare.Poate din cauza ca nu am cantarit faina. Am pus aluatul 1 la dospit. Aluatul doi l-am facut conform instructiunilor, tot ochiometric. Am pus cam 3 lingurite cu varf de unt, doua linguri de faina, sarea si bicarbonatul si le-am amestecat cu degetele pana am obtinut aluatul nisipos. L-am presarat peste 2/3 din aluatul 1 pe care l-am intins, nu destul de subtire dupa parerea mea. La-m impaturat si l-am intins din nou. L-am uns cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingurita de smantana si am presarat susan. Am taiat formele, l-am pus in tava pe hartie. Mi-au iesit 2 tavi, dar probabil tava mea e mai mica.
Au fost atat de bun incat era sa nu mai am la ce sa fac poze.

biscuiteisarati2

<biscuiteisarati4

5 Comments

  1. bucatarmaniac

    nu ma mai pot misca de cati am mancat

  2. bucatarmaniac

    multumim pentru masa

  3. Super ! Ti-au iesit tare frumosi 🙂 Si ma bucur ca ti-au si placut !

  4. Sa va fie de bine !

  5. ce biscuiti dragalasi!felicitari!tare ma bate gandu sa fac si eu intr-o zi…

Spune-ne parerea ta