Cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant

Cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant - Cheese fries - loaded fries

Cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant Cheese fries – loaded fries
Loaded fries , cheese fries sau cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant e plăcerea vinovată cu care ne-am răsfățat azi! Sunt super delicioși și foarte ușor de făcut. Iar sosul de brânză e mult mai bun decât orice sos cumpărat.

Dacă vă plac astfel de rețete foarte rapide, vă aștept pe pagina mea de Instagram. Acolo le postez prima dată și vă răspund la toate întrebările!

Rețeta video – Cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant Cheese fries – loaded fries

Ingrediente

500 g cartofi prăjiți
100 g bacon
20 g unt
2 lingurițe făină
200 ml lapte
sare, nucșoară
50 g cașcaval
50 g brânză ceddar
10-20 g brânză Raclette
(Se poate înlocui cu gruyere sau altă brânza grasă cu gust intens)

Mod de preparare

  1. Prăjim baconul tăiat cubulete mici ( eu l -am cumpărat cubulețe)
  2. Punem cartofi la prăjit. Eu am prăjit în airfryer cartofi congelați cu coajă. Aproximativ 16 minute la 200°C. Sau îi prăjim în ulei.
  3. Pregătim sosul. Topim untul și adăugăm făina până se rumenește foarte puțin, apoi adăugăm treptat laptele. Condimentăm cu puțină nucșoară. Adăugăm brânzeturile și amestecăm până se topesc. Se mai poate adăuga câte puțin lapte dacă e nevoie. Este un sos care trebuie păstrat la cald / servit cald. (Dacă e nevoie să îl reîncălziți, adăugați puțin lapte. )
  4. Servim cartofii prăjiți cu bacon crocant și sos de brânză deasupra. Și ceapă verde dacă vreți.
    Poftă bună!

Încearcă și rețeta de Cartofi aurii! Sunt foarte gustoși!

Cartofi prăjiți cu sos de brânză și bacon crocant

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: SnacksCuisine: InternationalDifficulty: Ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Calorii

293.8

cal
Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 500 g cartofi prăiți

  • 100 g bacon

  • 20 g unt

  • 2 lingurițe făină

  • sare, nucșoară

  • 50 g cașcaval

  • 50 g ceddar

  • 20 g brânză Raclette

Mod de preparare

  • Prăjim baconul tăiat cubulete mici.
  • Punem cartofi la prăjit în airfryer. Aproximativ 16 minute la 200°C. Sau îi prăjim în ulei.
  • Pregătim sosul. Topim untul și adăugăm făina până se rumenește foarte puțin, apoi adăugăm treptat laptele. Condimentăm cu puțină nucșoară. Adăugăm brânzeturile și amestecăm până se topesc. Se mai poate adăuga câte puțin lapte dacă e nevoie. Este un sos care trebuie păstrat la cald / servit cald. (Dacă e nevoie să îl reîncălziți, adăugați puțin lapte. )
  • Servim cartofii prăjiți cu bacon crocant și sos de brânză deasupra. Și ceapă verde dacă vreți.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Brânza Raclette se poate înlocui cu Brânză Gruyerre

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*