Chec cu dulceață, glazură de lămâie și migdale

Aceasta e prima rețetă pe care am pregătit-o cu noul meu KitchenAid Artisan de la KitchenShop. Îmi doream de multă vreme unul și sunt sigur că dacă nu aveți deja unul și voi vă doriți. Să fim serioși! Cine nu își dorește un KitchenAid?!

Râureni în parteneriat KitchenShop au chiar acum o campanie super-faină cu sute de premii săptămânale și zilnice. Premiul cel mare constă în produse la alegere de la KitchenShop în valoare de 5000 de euro. În plus, mai sunt de câștigat 5 mixere KitchenAid, 65 aparate pentru preparat sifon SodaStream și o mulțime de bunătăți de la Râureni. Sunt atât de multe premii, încât șansele să câștigi ceva sunt foarte mari.

Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați orice produs Râureni cu etichetă promoțională (ca și cea din imaginea de mai jos) să înscrieți codul unic aflat la baza etichetei prin SMS la 1719 sau online aici.  E super simplu!

Acest chec este cea mai simplă rețetă pe care o puteți prepara. E super-rapid și iese perfect întotdeauna. De această dată am făcut cu dulceață de căpșuni, dar merge perfect și cu cea de vișine. Nu e un secret că Râureni sunt preferații mei deja de mult timp, iar dulcețurile lor sunt la fel de bune ca cele făcute acasă.

Ingrediente:


2 ouă
250 g zahăr
350 g făină
200 ml lapte
150 ml ulei de floarea soarelui
½ plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
dulceață de căpșuni Râureni

Glazură
7-8 linguri de zahăr praf
Sucul de la jumătate de lămâie
Fulgi de migdale puțin prăjiți

Mod de preparare

1. Am amestecat toate ingredientele solide. Le-am adăugat pe cele lichide în afară de dulceață. Am mixat bine.

2. Am turnat compoziția într-o tăviță pentru chec, în care am pus hârtie de copt.

3. Deasupra am adăugat căpșuni mari, din dulceață. Am preferat să le așez pe mijloc (vezi video) ca să obțin efectul acela de umplutură delicioasă.

4. Am dat checul la cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru aproximativ 45 de minute.

5. Când checul a fost gata, am pregătit o glazură rapidă. Adică am amestecat sucul de la jumătate de lămâie cu zahărul pudră până când am obținut o cremă consistentă. Sfatul meu este să adăugați zahărul treptat. Ar putea fi nevoie de mai puține sau mai multe linguri, în funcție de cât suc de lămâie aveți. (vezi video)

6. Glazura se usucă foarte repede, așa că trebuie doar să o turnați pe toată suprafața checului, iar deasupra să presărați fulgi de migdale din belșug. Ajută să îi presați puțin, ca să adere bine pe glazură.

Poftă bună și succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*