Pârjoale moldovenești cu sos de mărar și usturoi

Alți utilizatori au mai citit și :

Dacă vreți o masă delicioasă, sățioasă gata în doar 20 de minute, vă propun azi să încercați pârjoalele moldovenești cu sos de mărar și usturoi. Sun tare simplu de făcut! Până când pârjoalele se rumenesc la cuptor, pregătim sosul.

Am încercat azi pentru prima dată pârjoalele moldovenești din carne de porc gata preparate și porționate Moldova în bucate. Trebuie să vă spun că am fost foarte plăcut surprins. Sunt condimentate excelent și s-au rumenit perfect la cuptor.

2 caserole pârjoale Moldovenesti Moldova în bucate
2-3 căței de usturoi
1 legătură mărar
300 ml smântână lichidă
1 linguriță oțet
1 lingură zahăr sare

Mod de preparare:

1. Așezăm pârjoalele într-o tavă pe hârtie de copt apoi le dăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până se rumenesc. Între timp pregătim sosul.

2. Tocăm mărunt o legătură mare de mărar apoi curățăm 2-3 căței de usturoi. Într-o tigaie adâncă punem 2 linguri de ulei. Presăm usturoiul direct în tigaie, apoi adăugăm jumătate din mărarul tocat și puțină sare. Gătim totul la foc mic pentru un minut, apoi adăugam 300 ml de  smântână lichidă pentru gătit.

3. Vom pune în sos și o lingură de zahar, apoi lăsam totul la fiert, la foc mic, aproximativ 7 minute, amestecând din când în când.

4. La final, după ce oprim focul, adăugăm o linguriță de oțet, restul de mărar și amestecăm.

5. Între timp s-au rumenit si pârjoalele moldovenești.Totul miroase delicios! Le servim împreună! Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*