Chiar dacă unele zile din vara aceasta nu au fost prea călduroase, parcă tot nu am chef să pornesc cuptorul și să stau prin preajmă să îl supreveghez. În astfel de cazuri, slow-cookerul e soluția mea salvatoare, ca de obicei.
Tot ce a trebuit să fac cu acest cotlet haiducesc a fost să îl pun în vasul slow cookerului Crock Pot, împreună cu restul ingredientelor, să îl pornesc și să îmi văd de treaba mea. Consumul de curent al slow cooker-ului este foarte mic, insesizabil pe factura mea de curent. Vă spun asta pentru că m-ați întrebat de multe ori cât consumă.
Mâncărurile preparate prin gătire lentă la temperaturi mult mai scăzute decât cele ale cuptorului sunt mult mai sănătoase și mai gustoase. Carnea se gătește întotdeauna perfect, nimic nu se arde și nu trebuie supravegheat deloc. De foarte multe ori, în special în weekend, pun friptura seara târziu în slow cooker, iar dimineața e gata.
IngredientE
3-4 felii groase de cotlet cu grăsime și șoric
2-3 ardei grași roșii
1 ceapă
cimbru
puțin ulei de măsline
2-3 foi de dafin
o linguriță boabe de muștar
½ linguriță boabe de piper
sare
2-3 căței de usturoi
mod de preparare
- Feliile de cotlet se așează în slow-cooker, împreună cu ardeii, ceapa tăiată bucăți mari și cățeii de usturoi întregi.
- Adăugăm boabele de muștar și de piper și crenguțe proaspete de cimbru. În lipsa lor se poate folosi și cimbru uscat. Presărăm și sarea după gust și opțional stropim cu puțin ulei de măsline.
- Setăm funcția High pentru 8 ore. Carnea se va găti în sucul și grăsimea proprie, dar dacă vi se pare prea uscată, se pot adăuga 50-100 ml de apă.
Servim alături de cartofi piure sau mămăligă cu unt.
Poftă bună!
Multumim pentru reteta!Arata supeeer!