Batoane cu cereale în două culori

baton7

Provocarea Fino din acest an mi-a adus plăcerea de a reinterpreta o delicoasă rețetă de batoane dulci de ciocolată cu cereale. Așa că m-am gândit că ar fi perfect să le facem în două culori cu arome diferite. Sunt foarte ușor de făcut și nu necesită coacere. Aveți nevoie doar de folie rezistentă din plastic Fino și câteva ingrediente pe care le puteți combina cum doriți. Veți obține un desert hrănitor, sănătos și foarte aspectuos.


Ingrediente pentru partea albă:

  • 1 cană fulgi de porumb
  • 1 cană fulgi de ovăz
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 linguri de miere


Ingrediente pentru partea neagră:

  • 1 cană fulgi de ovăz
  • 1 lingură de unt de arahide
  • 2 linguri de miere
  • 100 g ciocolată amăruie
  • un pumn de migdale prăjite
  • 3-4 linguri de merișoare uscate

Mod de preparare:

  • Așezăm cicolata albă și neagră în vase diferite și le acoperim cu folie de plastic. Le dăm pentru 1 minut la microunde.
  • Turnăm ciocolata topită peste celelate ingrediente – fiecare în vasul în care sunt ingredientele corespunzătoare. (vezi foto).
  • Amestecăm compozițiile. Într-o tavă așezăm folie de plastic, apoi turnăm primul strat, cel cu ciocolată amăruie și îl apăsăm cu o lingură, pentru a elimina aerul. Așezăm deasupra și compoziția cu ciocolată albă și procedăm la fel.
  • Acoperim cu folia de plastic și dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore. 
    Îndepărtăm folia și tăiem batoanele cu un cuțit ascuțit.

Poftă bună!

baton1

baton 2

baton3

baton4

baton5

baton6

baton8

Spune-ne parerea ta