Friptură de porc în bere și legume la cuptor – rețeta video

friptura in bere 2

Sărbătorile se apropie și odată cu ele și momentul în care trebuie să gătim ceva foarte gustos, potrivit pentru masa festivă și numai bun de savurat alături de cei dragi.

Iată că pentru mine, în acest an provocarea a venit de la Mihaela Sava de la  laprajiturela.ro iar FINO mi-a venit în ajutor, cu un coș plin cu bunătăți și produse care să mă ajute în bucătărie.  Nu uitați să dați și voi like și share paginii de facebook FINO, pentru a vedea celelalte provocări și pentru multe premii.

Ingredientele pe care le-am găsit în coș, m-au inspirat să pregătesc o delicioasă friptură în bere cu garnitură de legume la cuptor. Aceasta este provocarea mea de Crăciun FINO! Vedeți în video de mai jos, rețeta pas cu pas:

Ingrediente

 • 1,5 kg pulpă de porc
 • condimente: sare, piper, boabe de muștar
 • un cățel de usturoi
 • puțin ulei de măsline
 • un pahar de bere
 • legume: cartofi, broccoli, morcovi, roșii cherry, ciuperci
 • rozmarin, cimbru

Cum se face Friptură de porc în bere și legume la cuptor

 1. Preparăm în mojar un amestec din sare, usturoi, boabe de piper, muștar și puțin ulei de măsline. Cu acest amestec ungem bine bucata de carne, pe toate părțile. O acoperim cu folie de prospețime Fino și o dăm la frigider pentru 2 ore.
 2. După ce au trecut cele două ore, adăugăm în tavă un pahar de bere și o punem în cuptor la 160°C pentru 2 ore și jumătate, acoperită cu folie de aluminiu Fino, pentru ca friptura să dvină moale, fragedă și suculentă. Înțepăm folia în câteva locuri, pentru a elibera o parte din aburii care se vor forma.
 3. Între timp într-o altă tavă așezăm o bucată suficient de mare de hârtie de copt & folie de aluminiu Fino 2 în 1 (vezi video). Așezăm toate legumele curățate și tăiate în bucăți mari în tavă, le stropim cu ulei de măsline și le asezonăm cu sare. Deasupra lor așezăm crenguțe de rozmarin și cimbru, apoi împăturăm hârtia de copt pentru a forma un plic închis bine. Dăm și această tavă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute tot la 160°C.
 4. Cu jumătate de oră înainte de a scoate friptura din cuptor, îndepărtăm folia de aluminiu, pentru a obține o crustă frumoasă, crocantă și aurie.
 5. Servim friptura alături de legumele aromate.

Poftă bună! Atât prietenii noștri de la FINO cât și eu vă urăm sărbători fericite și un An Nou îmbelșugat !

friptura in bere 1

One Comment

 1. http://onlineclassmentor.com/blog/why-you-should-choose-bicycle

  The cooking of the pork with this method is optimal for this type of meat. The pieces are juicy and soft due to the addition of beer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*