Pandișpan cu caise

pandispan3

Vă propun o rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă și ușoară, numai bună de servit  într-o searî toridă alături de cei dragi. Este destul de rapida și ușor de pregătit. Dacă nu aveți caise, puteți folosi cu încredere și alte fructe, cum ar fi cireșele, vișinele, piersicile sau prunele.

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o linguriță rasă praf de copt
  • puțină zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei de floarea soalrelui
  • un vârf de cuțit de sare
  • 15 caise (aproximativ) + puțină făină
  • ulei și făină pentru tapetat tava (sau hârtie de copt)

Cum se face pandișpanul cu caise

  1. Este foarte important ca ouăle să fie la temperatura camerei, așa că scoateți-le din frigider cu ceva timp înainte de a vă apuca de treabă.
  2. Separați albușurile de gălbenușuri.
  3. Într-un vas, puneți gălbenușurile, zahărul, un plic de zahăr vanilat, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie și cele trei linguri de ulei. Mixați-le la viteza maximă până obțineți o cremă fină, de un galben deschis.
  4. Într-un alt vas, bateți albușurile de ou, împreună cu praful de sare, până obțineți o spumă consistentă.
  5. Acum este momentul să amestecați cele două compoziții. Crema de gălbenușuri, trebuie încorporată în spumă, treptat  amestecând de jos în sus cu un tel și cu mare grijă. Apoi  adăugați și făina, tot treptat, câte o lingură amestecând foarte ușor de jos în sus.
  6. Turnați compoziția obținută într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină și distribuiți-o în mod egal cu ajutorul unei linguri.
  7. Alegem caise care nu sunt extrem de coapte  și le spălăm bine. Îndepărtăm sâmburii rupându-le în jumătate.
  8. Dăm caisele prin făina, doar pe partea cu coaja, apoi le așezăm în tavă, în aluat, cu miezul în sus.
    Presărați deasupra, un plic de zahăr vanilat.
  9. Dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii. În ultimele 5 minute, temperatura se poate coborî la 150 de grade Celsius dacă vi se pare că are o culoare prea închisă și nu este încă coaptă în interior.
  10. Când este gata, se poate pudra cu zahar praf.

Pofta buna!

pandispan2

pandispan1

pandispan4

5 Comments

  1. Da,este usor de facut,nu greoaie pentru o vreme calda ,asa ca,pastrez reteta pana cand vor apare si aici caisele,si celelalte fructe, proaspete.
    Multumesc !

  2. Luminita

    Ce dimensiune are tava, in care se coace prajitura?

  3. Luminita

    Multumesc pentru raspuns.

  4. imprimante termice

    am testat si eu reteta. rezultatul a fost unul super gustos.

Spune-ne parerea ta