Dovlecei crocanti la cuptor

dovlecei crocant4

Daca va plac dovleceii, dar v-ati saturat sa-i prajiti in varianta cu ou si sa stati la nesfarsit langa aragaz, va invit sa incercati acesta alternativa, mult mai sanatoasa si mai usor de facut, aproape dietetica.  E adevarat ca trebuie sa dam drumul la cuptor, dar tot vom face mai putin deranj decat cu uleiul incins.

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei mici
  • 2-3 linguri de branza tare, rasa (parmezan, gouda, sau telemea mai uscata)
  • 3-4 linguri de pesmet
  • sare
  • piper dupa gust
  • optional, putin ulei de masline extravirgin

Cum se fac dovleceii crocanti la cuptor

  1. Spalam dovlceii si ii taiem bagheteke e groase de aproximativ 1,5- 2 cm, cat de lungi doriti.
  2. Ii saram cu putina sare si ii lasam 15 minute, intr-o strecuratoare. Vor lasa o zeama pe care o vom arunca.
  3. Daca ati pus prea multa sare, sau branza este foarte sarata,  puteti clati baghetele de dovlecei in jet de apa, rapid, si apoi ii puteti usca usor, tamponandu-i superficial cu un servet de bucatarie unifolosibil. Dar nu foarte tare, sa ramana totusi putin umede.
  4. Amestecati branza rasa cu pesmetul si putin piper proaspat macinat.
  5. Dati baghetele de dovlecei prin pasmet, apoi asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt.
  6. Optional, le puteti stropi cu putin ulei de masline extravirgin. Eu asa am facut,pentru ca imi place mult aroma.
  7. Dati dovleceii la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 minute sau pana cand se rumenesc pe deasupra si se inmoaie la interior.
  8. Se servesc cu un sos rapid de iaurt.

Pofta buna!

dovlecei crocant1

dovlecei crocant2

dovlecei crocant3

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*