
Sezonul cireselor este preferatul tuturor, pacat ca este atat de scurt. Dar haideti sa profitam din plin de el, si sa preparam cat mai multe bunatati. Parfait-ul este un desert frantuzesc si prepararea lui nu este tocmai rapida, dar undeva in alta parte a lumii, cineva a simplificat totul in reteta pe care v-o propun si eu astazi. Mai exact este vorba de o reteta de Parfait canadiana. Pe acolo se prepara simplu, cu iaurt, granola sau diferite nuci, fructe proaspete, alcool si iaurt.
Ingrediente
- 200 g iaurt grecesc
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 cana cirese
- 50 ml vin Floarea Soarelui Feteasca Regala
- 3 linguri zahar
- 1 lingura nuci sau migdale prajite (sau granola)
- frunze proaspete de menta
Cum se face
- Amestecati iaurtul bine cu zaharul vanilat, apoi raciti.
- Puneti pe foc intr-o oala antiaderenta zaharul si ciresele fara samburi si amestecati pana cand obtineti un sirop.
- Stingeti cu vinul si amestecati. Fierbeti pana cand compozitia scade putin si se leaga. Raciti
- Adaugati in pahare iaurtul racit si sosul de cirese cu vin in straturi
- Deasupra adaugati fulgi de migdale prajite sau granola si frunze praospete de menta, in momentul servirii.
Pofta buna!










