Parfait de iaurt si cirese cu vin alb

parfait4

Sezonul cireselor este preferatul tuturor, pacat ca este atat de scurt. Dar haideti sa profitam din plin de el, si sa preparam cat mai multe bunatati.   Parfait-ul este un desert frantuzesc si prepararea lui nu este tocmai rapida, dar undeva in alta parte a lumii, cineva a simplificat totul in reteta pe care v-o propun si eu astazi. Mai exact este vorba de o reteta de Parfait canadiana. Pe acolo se prepara simplu, cu iaurt, granola sau diferite nuci, fructe proaspete, alcool si iaurt.

Ingrediente

    • 200 g iaurt grecesc
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 cana cirese
    • 3 linguri zahar
    • 1 lingura nuci sau migdale prajite (sau granola)
  • frunze proaspete de menta

Ingrediente:

Cum se face

    1. Amestecati iaurtul bine cu zaharul vanilat, apoi raciti.
    1. Puneti pe foc intr-o oala antiaderenta zaharul si ciresele fara samburi si amestecati pana cand obtineti un sirop.
    1. Stingeti cu vinul si amestecati. Fierbeti pana cand compozitia scade putin si se leaga. Raciti
    1. Adaugati in pahare iaurtul racit si sosul de cirese cu vin in straturi
  1. Deasupra adaugati fulgi de migdale prajite sau granola si frunze praospete de menta, in momentul servirii.

Pofta buna!

Spune-ne parerea ta