Coaste de porc marinate cu vin la gratar

piept de porc vin3

Sfarsitul de saptamana sta sub semnul gratarelor asa ca m-am gandit sa va inspir cu o reteta delicioasa de coaste de porc bine rumenite la gratar, imbaiate in prealabil intr-o marinada delicioasa in care am adaugat putin Sauvignon Blanc, pentru o nota de prospetime. De asemenea va recomand sa serviti acest vin, rece, alaturi de preparat.
Pentru ca un gratar nu vine niciodata singur, trebuie sa incercati si o salata de cruditati proaspat culese din gradina cu cele mai fragede verdeturi pe care le-am avut.

Ingrediente

  • 500 g coaste mici (nedegresate)
  • 50 ml vin Sauvignon Blanc
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru salata

  • salata verde
  • frunze tinere de gulie
  • frunze tinere de spanac
  • marar
  • ceapa verde
  • ridichi
  • frunze de patrunjel
  • un dressing facut dintr-o lingura de otet de cirese, 1 lingutita de zahar, putina sare si putin ulei de masline

Afumare *(optional)

  • 2  bucati doage butoi de vin  din stejar

Mod de preparare

  1. Pregatim carnea in marinada cu cel putin cateva ore inainte. De cu seara, ar fi cel mai bine. Trebuie doar sa amestecam toate ingredientele pentru marinada impreuna cu carnea si sa le pastram intr-un recipient inchis, la frigider, pana cand le vom gati.
  2. Pregatim jarul. Cand acesta este perfect, adica focul nu mai arde si carbunii sunt acoperiti de o pelicula cenusie, punem carnea pe gratar.

    Atentie! vom gati indirect, adica vom aseza carbunii in gratar, in partea opusa in care asezam carnea. deci nu vom avea carbuni direct sub carne, ci langa ea. 
  3. Inchidem capacul gratarului dupa ce adaugam doagele in jar. Afumarea este optionala, dar v-o recomand. Nu veti mai face gratar altfel, daca veti incerca.
  4. Lasam carnea pe gratar aproximativ o ora, la maxim 180 de grade Celsius, cu gurile de ventilatie inchise aproape complet.  Mai aruncati din cand in cand cate o privire, le mai intoarceti din cand in cand, sa se rumeneasca uniform.
  5. Intre timp pregatm o salata de cruditati. Eu am facut-o din toate frunzele si radacinoasele pe care vi le-am enumerat mai sus, adaugand un dressing simplu de otet de cirese, zahar si ulei de masline.

piept de porc vin1

piept de porc vin2piept de porc vin4

Spune-ne parerea ta