Se apropie Pastele si vreti sa aveti pe masa toate bunatatile traditionale. Daca nu va place mielul, nu e nicio problema. Se poate face drob si din pui cu ciuperci de exemplu. Iar pentru o varianta rapida putem folosi ciupercutele la borcan (intregi sau taiate) de la Home Garden. Sunte perfecte pantru asta!
Ingrediente:
500 g piept de pui
1 borcan mare de ciuperci intregi Home Garden
500 g ficat de pui
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
sare, piper dupa gust
Carnea si ficatul se fierb si se taie cubulete mici. Se amesteca cu ciupercile scurse de apa, cu ceapa si verdeturile tocate marunt si cu ouale crude. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava de chec (sau 2 tavi de chec, in functie de dimensiunea tavii) in care in prealabil ati pus hartie de copt. Se apasa foarte bine compozitia ca sa eliminam orice aer ar putea ramane intre bucatelele de carne si ciuperci.
Drobul se da la cuptor, la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora sau pana cand se rumeneste bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava cu tot cu hartia de copt, ca sa nu se rupa. Se taie felii si se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!