Friptura de porc cu vin si curmale

Rose-ul Special Reserve din gama Floarea Soarelui a fost un candidat perfect pentru friptura mea de porc si curmale uscate. Este preferatul meu din aceasta gama si , desi poate ca ar fi facut pereche perfecta pentru carnuri albe si salate usoare, l-am ales de acesta data langa carnea de porc si curmale, tocmai pentru finetea lui.

Ingrediente:
2 felii ceafa de porc cu os degresate
10 curmale uscate fara samburi
jumatate de pahar de vin
sare si pieper
cateva boabe de mustar
2 linguri ulei vegetal
Am condimentat feliile de carne si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu uleiul si  cu toate condimentele si curmalele. Am prajit carnea cate un minut pe fiecare parte, apoi am stins totul cu vin, am pus capacul si am lasat totul la foc mic timp de 30 de minute. Si asta e tot! O reteta de friptura, rapida, aromata si foarte gustoasa. Dulceata curmalelor si aciditatea subtila a vinului o fac sa fie de-a dreptul divina. Va invit sa o incercati!
Pofta buna!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*