Muschi de porc umplut cu carnati

Este o reteta pe care o stiu de la bunicii mei. Muschiul de porc umplut era intotdeauna nelipsit pe masa de sarbatori si de obicei se pregatea atunci cand se taia porcul, fiind pastrat la congelator, iar apoi copt impreuna cu alte fripturi in cuptor.

Ingrediente
1-2 muschiuleti de porc
carne de porc de lucru
grasime (slanina) 20 la suta din cantitatea carnii 
boia de ardei dulce (puteti folosi si iute daca va place, dar cu precautie) 
usturoi 
maghiran 
ienibahar
sare, piper 

► La carnati, esentiala este carnea. Carnea trebuie sa fie foarte proaspata. Minim 20 la suta din ea trebuie sa fie grasime. Daca carnea nu este suficient de grasa, mai adaugati slanina. Si slanina si carnea, trebuie tocate. Carnea cruda, amestecata cu grasime se condimenteaza cu cele de mai sus, dupa gust. 


Si condimentele trebuie macinate foarte fin (de preferat cumparate gata macinate). Atentie la sare. Carnatii, indiferent de modul in care ii veti prepara vor scadea si se vor fi mai sarati daca adaugati multa sare la inceput.

Muschiul de porc se gaureste pe la un capat cu o coada de lingura de lemn lunga. Il umplem cu compozitie de carnati ca pe o membrana obisnuita. ori faceti asat manual, ori cu ajutorul unei masini de umplut carnatii (masina de tocat carne are astfel de accesorii)
Muschiuletul astfel umplut se condimenteaza la suprafata cu ce ne place si se face la cuptor ca orice friptura (acoperit sa nu se usuce) sau la grill, sub capac afumat la cald.
♔ Oricum l-ati pregati se serveste alaturi de un pahar de vin Neptunus Shiraz Murfatlar
Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*