Atunci cand nu am mult timp la dispozitie, apelez la conserve. Desigur la cele obisnuite, de legume, de fructe, de peste… Si aceasta reteta se adreseaza celor pentru care fiecare minut conteaza, pentru domnii care nu vor sa petreaca prea mult timp in bucatarie in lipsa doamnelor si de ce nu pentru studentii care incerca sa se gospodareasca singuri…
Am folosit doua feluri de conserve de la Home Garden in aceasta reteta. Cea de mazare si pasta de tomate. Mazarea mi-a placut, are culoare frumoasa, e dulce, iar bobitele sunt fierte toate la fel. Cu pastele de rosii, am intotdeuna retineri referitoare la gust, dar de data asta am fost placut surprins. Pasta de tomate este gustoasa, dulce, si are o textura asa cum trebuie sa aiba o pasta de tomate. Cei de la Home Garden mi-au spus ca are ce mai mare concentratie de pe piata. Deci dintr-un borcan de 930 de grame o sa iasa o gramada de retete.
Mazare in sos de rosii cu friptura de porc
Ingrediente:
pentru friptura:
1 kg spata de porc
50 ml ulei de floarea soarelui
1-2 crengute de rozmarin
sare, piper dupa gust
un pahar de apa (sau bere)
1-2 ardei iuti (*optional)
pentru mancarea de mazare
1 conserva de mazare Home Garden
1 lingura mare de pasat de tomate Home Garden
2 lingurite de zahar
2 cepe mari noi
sare, piper dupa gust
1 cana de apa
Cu friptura nu aveti mult de lucru. Practic se cam face singura, doar sa ajunga in oala e important 🙂
Carnea se taie in bucati mari sa incapa in tigaie. O prajim rapid in putin ulei, pe toate partile cat sa isi schimbe culoarea, sa se coaguleze si sa-si pastreze sucurile inauntru. stingem cu un pahar de apa si condimentam cu sare si piper. O lasam pe aragaz, cu capacul pus pe o parte, la foc mic o ora si jumatate pana cand lichidul se evapora. Verificam din cand in cand sa nu se arda si daca mai e nevoie, mai adaugam cate putina apa. E gata cand carnea devine foarte moale.
Intre timp, ne ocupam de mancarea de mazare, care e gata foarte repede. O puteti servi si separat, sau cu niste carnati fripti rapid.
Curatam si tocam marunt 2 cepe mari si le calim in putin ulei pana cand se inmoaie. Atentie sa nu ardeti ceapa. Adaugam mazarea din conserva cu tot cu zeama o lasam sa fiarba impreuna cu ceapa vreo 10 minute. adaugam o lingura de pasta de tomate, si am lasat totul sa fiarba la foc mic 15-20 de minute pana cand se formeaza un sos gustos. Servim mancarea de mazare langa carne.
am incercat reteta si a fost delicioasa
cel mai bun compliment a fost ca prietenul meu mi-a cerut si a doua zi sa fac aceeasi reteta 🙂