Ardei copti umpluti cu branza

Ardeii copti si umpluti este una din retetele care ne-a placut foarte  in expeditia noastra culinara greceasca. Si la fel ca toate retetele bune si aceasta este foarte simpla. Ba mai mult, lasa loc imaginatiei, asa ca o puteti transforma dupa bunul plac, adaugand sau inlocuind ingrediente.

Ingrediente:
4-6 ardei copti grasi rosii
300 g branza dulce
200 g branza feta sau telemea sarata
frunze proaspete de patrunjel
ulei de masline
*optional: orez fiert

*optional: cascaval
*optional legume fierte
piper
Asa cum intuiti, ardeii se coc si se curata de coaja. Alegeti ardei mari si foarte grasi, de preferinta rosii. Indepartati partea cu samburii, fara sa rupeti ardeiul. Umpleti-i cu un amestec de branza dulce si feta (sau telemea sarata). Daca gustul amestecului vi se pare prea intens, putetia dauga si orez fiert. De fapt aici va puteti juca cu diferite amestecuri de branzeturi, care va plac voua, sau puteti folosi doar un singur fel de branza. Ba chiar putetia dauga si legume fierte: morcovi, broccoli etc
Asezati ardeii astfel umpluti intr-un vas ceramic termorezistent sau o tava. Stropiti cu ulei de masine extravirgin. Radeti deasupra branza sau cascaval, ondimentati cu piper si dati totul la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute. Serviti imediat, cu patrunjel proaspat presarat deasupra si inca putin ulei de masline. Sunt extraordinari!
Pofta buna!

 

6 Comments

  1. Andreea Denisa

    Cred ca au iesit minunati !!

  2. si langa ce ii putem servi?

  3. Claudia Larisa Damian

    Un adevarat rasfat !

  4. suuuuper, inca o rețetă pe care am s_o fac când ma întorc sin concediu , vreau sa mai fac si saramura de peste 😉

  5. Oooo, minunati. De probat! 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*