Prajitura cu nutella

Este o prajitura excelenta si usor de facut, asa cum imi place mie. Din pacate am sters din greseala pozele pe care le-am facut pas cu pas, dar au ramas aceste patru felii de prajitura si m-am gandit ca macar atat va pot arata. Trebuie sa o incercati pentru ca e foarte buna. Reteta o am de pe pagina prietenilor de la Margareta , careia ii multumesc.  Desigur, dupa stilul meu caracteristic atunci cand vine vorba de prajituri,  am simplificat-o putin, daca va imaginati ca se mai putea face asta 🙂 Oricum, la cat a fost de laudata, o voi repeta cu siguranta , si asta destul de curand.

Ingrediente:
5 oua (la temperatura camerei)
16 linguri de zahar,
15 linguri faina,
1 praf de copt,
zahar vanilat,
2 linguri nutella,
2 ling lapte,
1 lingurita praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
50 gr unt
inca 2 linguri nutella pentru toping si putina ciocolata amaruie pt ras deasupra

Topim 2 linguri de nutella, impreuna cu untul, laptele si o lingura de zahar. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Intre timp separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, adugand pe rand 10 liguri de zahar. amestecam bine galbenusurile cu restul de 5 linguri de zahar, in care apoi incorporam si crema de ciocolata racita, cate putin, amestecand. Compozitia astfel obtinuta se adauga in spuma de ou, cate putin, amestecand usor de jos in sus, ca la pandispan. Adaugam si praful de copt, stins cu putina zeama de lamaie, la final incorporam treptat si faina,cate o lingura, amestecand usor de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava cu margini inalte (30×20 cm e tava mea), pe hartie de copt. O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Dupa ce prajitura se receste se acopera cu un strat subtire de nutella, iar desupra se rade ciocolata amaruie.

Pofta buna!

P.S. Puteti folosi orice alta crema de ciocolata va place sau aveti la dispozitie.

2 Comments

  1. Cristian, stii tu ca am preparat de Pasti, acum, de la prietenii tai, aceasta prajitura? 🙂 O sa o postez pe blog dupa o alta de la Gaby, probabil peste 4 zile cu link la tine. Eu pe asta am facut-o http://retete.bucatarmaniac.ro/2012/10/prajitura-cu-nuttella.html. N-am stat sa caut, am agatat-o mai demult, cu gandul sa o fac atunci cand sunt inghesuita cu timpul. A avut succes, mai ales la copilasi, pt ca este cu multa cioco.

    Mai departe poti sa stergi pt. ca nu este de folos cititorului. Ma deranjeaza grozav la blogspot ca n-am un buton pe care sa il marchez sa ma anunte atunci cand imi raspunzi sau ce alte comentarii se posteaza la reteta. Asta pe care o ai "creati un link" este tare incomoda, consumtiva de timp, de la tine n-am incercat dar stiu de la alte bloguri ca ma intreaba de fapt daca sa imi creez blog in blogspot. O aiureala. Atom nici atat, o sa ma uit totusi ca nu mai stiu ce nu-mi convenea la el. Am cont in Disquis tot de pe la cei din WP. Multumec pentru intelegere.

  2. Zaharul vanilat si praful de copt cand se adauga in prajitura?Merci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*