Muschi de vitel marinat la gratar

Observ intotdeauna ca vine toamna atunci cand lumina de dimineata devine aurie si calda. Si ce moment mai frumos poti gasi sa te plimbi prin Podgoria Aradului, decat toamna, pe inserat. Aici, seara miroase a pere coapte, struguri, fum si frunze vestede. Si cum nu poti sa faci o astfel de plimbare pe stomacul gol, am pregatit in gradina, langa butucii de vie, o mica gustare, cu mushi de vitel marinat la gratar.

Ingrediente:

 700 g muschi de vitel
pentru marinada:
 2 lingurite otet balsamic
2 linguri ulei de masline
putin piper
la final: sare dupa gust
Carnea trebuie adusa la temperatura mediului si trebuie tamponata cu un servet de hartie pentru a nu fi umeda. O taiem felii de 2 cm si o marinam cateva ore in ulei de masline si otet balsamic cu putin piper proaspat macinat. Avem grija ca marinada sa ajunga pe toata carnea. Incingem bine gartarul. Daca are capac cu termometru trebuie sa atinga 300 g Celsius sub capac. Punem carnea pe gratar 30 de secunde pe fiecare parte, nu mai mult. O lasam pe farfurie 1 minut sa se odihneasca si abia acum adaugam sare. Se mai poate adauga si piper dupa gust. se serveste imediat. Noi am preferat o o salata de rosii, ardei si ceva frunze de prin gradina.
Pofta buna!

 

 

 

One Comment

  1. era frumos daca faceai o poza si cu o bucata de carne taiata în doua ….

Spune-ne parerea ta