Prajitura cu branza, zmeura si afine

tarta8 (1)
Am mai facut-o de cateva ori pana cum, dar cu capsuni sau cirese. Acum s-a nimerit sa am si branza si zmeura si afine in frigider si cum Maya mea e innebunita dupa prajiturica asta, am facut-o din nou. Tot din porunca Mayei mele o postez si pe blog, pentru ca a zis ea ca e asa de buna ca nu se poate sa ramana pe dinafara.  Am folosit branza dulce de vaca facuta in casa.

Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr faina
2 linguri de zahar
125 gr unt moale
1 ou
1 plic zahar vanilat

Pentru crema:
500 gr branza dulce de vaci
300 gr zmeura si afine
180 g zahar
3 oua
60 gr amidon alimentar
1 lingura coaja de lamaie

Aluatul: Am amestecat toate ingredientele pentru aluat si le-am framantat. La-m pus in folie de plastic in frigider 20 de minute.
L-am intins mai mare decat tava si l-am asezat in tava, ca si in poza de mai jos. Pentru ca tava este antiaderenta si aluatul destul de uns nu am mai uns tava cu ulei sau unt. La-m intepat cu furculita, dar tot s-a umflat prin unele locuri. Nu e o problema ca isi revine.
L-am dat la cuptor la foc mediu pentru aprozimativ 8-10 minute

Crema: Am batut ingredientele lichide cu zaharul folosind mixerul. Am adaugat branza, apoi amidonul si am mai mixat putin. Acum se poate adauga si coaja de lamaie. Eu nu am facut-o pentru ca nu imi place.
O parte din crema se adauga peste aluat. Apoi se presara fructele. Se acopera cu restul de crema.

Am acoperit-o cu folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la foc mic pentru aproximativ 45 de minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia.

Prajitura se va umfla si va crapa, dar isi revine dupa ce se raceste.

Este gata cand devine aurie si daca o scuturati nu tremura ca o gelatina.

Pofta buna!

15 Comments

  1. frumos de tot si delicios,of course!

  2. Nu numai ca gatesti incredibil…dar faci si niste poze de ii vine omului sa muste din monitor.
    Felicitari!

  3. Super delicios!

  4. Invat sa mananc cu ochii. Fetita ta cred ca nu se atinge de cofetarii cu asa un maestru acasa.

  5. Minunata de-a dreptul!

  6. ca sa nu se umfle aluatul, poti sa-i pui deasupra, in primele minute la cuptor, o foaie de copt si peste niste boabe de fasole 🙂

  7. bucatarmaniac

    Alison, multumesc!

  8. bucatarmaniac

    Goldielocks , multumesc mult!

  9. bucatarmaniac

    Miha , multumesc!

  10. bucatarmaniac

    Drawforjoy, multumesc!Maya nuse prea omoara dupa dulciuri, dar prajitura asta ii place in mod special si cel mai mult ii place sa gatim impreuna!

  11. bucatarmaniac

    Ducesa , multumesc!

  12. bucatarmaniac

    Mazilique, acuma ca mi-ai spus tu mi-am amintit si eu!

  13. Dar la suprafata nu e pus jumate din aluat peste crema de branza?

  14. bucatarmaniac

    Chartreux, de data asta, nu. Crusta se face din crema de branza.

  15. Arata demential si mi-ai facut o mare pofta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*