Compot de caise

compotdecaise7

Ingrediente:

Ingrediente

 • caise,
 • zahar,
 • conservant,
 • apa,
 • borcane cu capac.

Caisele se spala bine in mai multe ape, apoi se tin in apa rece aprox. o ora, pentru ca sa iasa din ele viermii daca sunt! Dupa aceea se mai spala odata. Pentru compot este bine ca fructele sa nu fie perfect coapte si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite. Daca nimereste vre-o caisa stricata, riscam sa se strice compotul. (nu trebuie scosi samburii, dar ii putem scoate ca sa incapa mai bine in borcan)

Caisele se pun in borcanele foarte bine spalate. In borcanele de 800 ml, am adaugat aprox. 2-3 linguri de zahar. (se adauga si conservant, aproximativ un varf  de cutit la fiecare borcan pentru o reusita sigura). Eu nu am pus conservant! Se adauga apa sa le acopere.

Se pun capacele care se strang bine si se verifica sa nu curga. Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia am pus un prosopel si se introduc la cuptor la foc mic. Sunt gata cand zaharul s-a topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.

Compotul de caise este delicos de aromat. Caisele din compot se pot manca ca atare sau se pot folosi la prajituri sau sosuri.
Pofta buna!

compotdecaise2

6 Comments

 1. I love to eat caise, they are delicious. This compot looks delicious too!

 2. Wonderful photos!

 3. bucatarmaniac

  Thank you, Jubistacha!

 4. bucatarmaniac

  Chef Fresco, now this realy means a lot!

 5. Ciresele????

Spune-ne parerea ta