Cum se curăță ușor ardeii copți?

Cum se curata usor ardeii copti?

Cui nu-i plac ardeii copți? Mie unul îmi plac tare mult! De copt, îmi place să îi coc pe grătar, dar la fel de ușor îi pot coace pe aragaz, pe plită, sau într-o tigaie sau într-un grill-pan. Cum se curăță ușor ardeii copți? nimic mai simplu!

1. Unul din secretele pentru a curăța ușor ardeii copți este să nu îi ardeți foarte tare. Dacă îi carbonizați nu va mai rămâne nimic din ei. Ei trebuie să arate cam ca și cei din poza de mai sus. Pentru asta folosiți întotdeauna o plită metalică pentru a-i coace, fie ea cât de subțire, sau evitați să îi așezați direct deasupra flăcării.

2. După ce ați copt ardeii pe toate părțile, așezați-i într-un vas și presărați deasupra sare grunjoasă. Puneți deasupra un capac și lăsați-i așa mșcar 15-20 de minute, timp în care ardeii copți se vor mai răci. Dacă doriți îi puteți lăsa să se răcească complet. Nu e nici o problemă! Nu se vor curăța mai ușor dacă vă ardeți la degete!

3. Dupa timpul petrecut sub capac, coaja ( pielița ) se va desprinde foarte ușor de pe ardeii copți și o puteți lua jos  aproape dintr-o singura mișcare.

Succes!

Iată și un video în care puteți vedea cum se curăță ușor ardeii copți, dar și cum se face cea mai gustoasă salată de ardei copți:

Mâncarea făcută din ardeii copți la care mai adăugăm și smântână delicioasă este foarte simplu de făcut și este foarte gustoasă. Se poate servi ca o simplă gustare, alături de mămăligă sau ca și garnitură alături de un fel principal cu carne-friptură sau grătar! dacă vă place ideea, aveți rețeta video mai jos:

Iar dacă vă plac rețetele noastre video, vă așteptăm să vă abonați canalul nostru de YouTube și pe Instagram, unde zilnic postăm rețete live.

4 Comments

  1. panseluta

    Cel mai usor, cel putin pt mine, dupa ce-i coc ii bag in punga de plastic (de la aburi se desprinde pielea f usor) cu "fermoar" sau orice punga de plastic dar sa fie inchisa sa nu iasa aburii.II las cam 20 min.

  2. eu pun pe rand cum se coc intr o oala ,presar sare grunjoasa si pun o carpa umeda peste ei.

  3. carmen35

    Pusi intr-o oala sau cratita cu apa rece, pielita se desprinde imediat

  4. Constantinv

    Uite așa s-a descoperit apa calda…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*